Храбро на Арсенал

Важно је бити храбар и одважан, а ја сам поносан на оно што смо до сада урадили. Партизан у многим стварима не може да се мери са Арсеналом, али смо јединствени у жељи да сутрашњу утакмицу добијемо, рекао је тренер Партизана Александар Станојевић уочи меча Лиге шампиона против Арсенала.

Нико не сумња да ће бити спектакл, мало људи верује у тријумф Партизана, али тренер црно-белих Александар Станојевић обећава да ће његова екипа јуришати на победу. 

"Важно је бити храбар и одважан, а ја сам поносан на оно што смо до сада урадили. Партизан у многим стварима не може да се мери са Арсеналом, али смо јединствени у жељи да сутрашњу утакмицу добијемо", био је јасан Станојевић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да у екипи влада добро расположење, да су играчи сконцентрисани и опуштени, али истовремено испољавају и велику храброст уочи окршаја са трофејним енглеским клубом.

"Арсенал свакако важи за фаворита, али сматрам да и ми имамо адуте које ћемо покушати да искористимо. То ће бити наш превасходни задатак, а надам се да ћемо нашој публици показати право лице", рекао је Станојевић.

Тренер Партизана је подсетио да Арсенал, без обзира у каквом саставу изађе на терен, и без обзира на противника, увек има јасну концепцију игре.

"Они играју на исти начин и сигурно је да се неће уплашити атмосфере која их очекује у Београду. Међутим, наша је обавеза да покушамо да савладамо великог противника, под условом да покажемо све што можемо. Наравно да ћемо дати све од себе, а да ли ће то бити довољно, тешко је сада рећи", оценио је Станојевић.

Он је додао да своје изабранике покушава да мотивише инсистирајући на "победничкој варијанти", иако је свестан да ће Енглези од првог минута заиграти на начин који им одговара.

"На нама је да покажемо да и Партизан има неке предности које ће покушати да искористи. Ту, пре свега, мислим да нападе Арсенала држимо на пристојној удаљености од свог гола", рекао је Станојевић.

На питање да ли од бразилског нападача Клеа очекује да и у мечу против Арсенала постигне гол, Станојевић је рекао да не жели да оптерећује врсног стрелца.

"Клео је неспорно фантастичан играч. Он много значи за мотивацију наше екипе, даје јој ритам и не мора увек да постигне погодак. Важно је да буде у тиму, а од четворице офанзивних играча са којима ћемо играти могуће је да и други затресу мрежу", рекао је Станојевић.

Фудбалери Арсенала стижу у 18 часова специјалним авионом из Лондона, а сат касније њихов менаџер Арсен Венгер ће одржати конференцију за новинаре. Гости у Београду неће тренирати до утакмице која је на програму сутра од 20,45 часова на стадиону Партизана.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару