Партизан може даље

Нови фудбалери Партизана Мохамед Камара и Пјер Боја убеђени су да црно-бели могу да прођу такмичење по групама у Лиги шампиона.

"Фантастичан је осећај бити у Партизану. Не знам превише о клубу, осим што сам играо два меча против црно-белих у квалификацијама за Лигу шампиона. Даћу све од себе да помогнем Партизану да направи добре резултате на сва три 'фронта'", рекао је Камара на конференцији за новинаре у Београду.

Камара има 22 године, игра на месту задњег "везног", а са Партизаном је потписао трогодишњи уговор. Као дете је остао без родитеља у грађанском рату у Сијера Леонеу, а са 17 година је стигао у Финску, чије држављанство је добио у фебруару 2010.

"Нема везе против кога играмо у Лиги шампиона. Важно је да верујемо у себе и ако то будемо урадили, можемо да прођемо у даље такмичење", казао је Камара, чији надимак је Медо.

Камара је од 2007. играо за екипу Хелсинкија, коју је Партизан у јулу два пута савладао (3:0 и 2:1) у квалификацијама за ЛШ.

"Скоро четири године сам провео у Хелсинкију, а надам се да ћу овде постићи још боље резултате него у Финској", поручио је Камара, који је прошле недеље у Бриселу гледао реванш плеј-офа за ЛШ између Партизана и Андерлехта.

Последње појачање црно-белих у овом прелазном року Пјер Боја заправо се вратио у београдски клуб, за који је наступа од 2003. до 2007.

"Нећу да кажем да сам нов, јер сам претходних година редовно пратио шта се дешава. Партизан је моја кућа и драго ми је што сам се вратио. Надам се да ћемо играти добро у свим такмичењима", казао је 26-годишњи Боја, који је потписао уговор на годину дана.

Боја је прошле сезоне наступао за француски Гренобл, а пре тога играо је за букурештански Рапид.

"Партизан ове сезоне има велике шансе да прође даље, а да би се то десило мора да игра добро, пре свега, код куће. Брага и Шахтјор нису тако велике екипе, док сви знамо какав фудбал игра Арсенал", оценио је он.

Камерунац је у првом "мандату" у Партизану одиграо 64 утакмице и дао девет голова. Остао је упамћен и по податку да од јесени 2004. до пролећа 2006. године није постигао гол, иако је играо као нападач и фудбалер средине терена.

"Заборавио сам на тај период, даћу све од себе да се тако нешто више не догоди", казао је Боја.

Пре Камаре и Боје, Партизан је у летњем прелазном року довео Радишу Илића, Ивана Стевановића, Џозефа Кизита, Ивицу Илиева, Милана Смиљанића, Стефана Бабовића, Владимира Стојковића и Стефана Савића.

Црно-бели ће играти у Групи Х Лиге шампиона са енглеским Арсеналом, украјинским Шахтјором и португалском Брагом.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару