Станојевић задовољан жребом

Стратег Партизана Александар Станојевић задовољан жребом у Монаку, али сматра да је рано за озбиљнију анализу. Крстајић: Добили смо јаке, али не и атрактивне екипе. Клео очекује пун стадион.

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је данас да је још рано за анализу групе у Лиги шампиона, док се капитен црно-белих фудбалера, Младен Крстајић пожалио на ривале.

"Рано је за озбиљне анализе, али први, општи утисак је да смо задовољни", рекао је Станојевић новинарима, који су са остатком екипа гледали на телевизији жреб за Лигу шампиона.

"Желели смо једног атрактивног противника и то смо добили у Арсеналу. Брага је у квалификацијама дала четири гола у гостима, али није екстремно добар ривал и са њима можемо да се надигравамо", рекао је Станојевић.

Партизан је претходни пут играо у Лиги шампиона пре седам година, а сви у клубу сада кажу да не желе само да буду учесници елитног европског клупског такмичења.

"Циљ нам је да освојимо бар треће место и 'презимимо' у Европи. Желим да видим да ли смо уопште спремни да играмо у Лиги шампиона, да се такмичимо, а не да будемо само пуки учесници. То не значи да ћемо запоставити домаће првенство. Желимо поново да освојимо титулу и да се поново пласирамо у Лигу шампиона", рекао је Станојевић.

Тренер шампиона Србије рекао је да ће клуб размотрити у следећих неколико дана да ли ће довести појачања.

Капитен Младен Крстајић рекао је да није задовољан противницима у групи јер су екипе јаке, али нису толико атрактивне у Србији.

"Нисам задовољан. Ривали су нам јаки, али нису довољно атрактивни, тако да ће сви очекивати да продјемо даље. Боље да смо извукли 'групу смрти'. Морамо сада да покажемо да нећемо бити топовско месо, већ равноправни учесници Лиге шампиона", рекао је Крстајић.

Заменик капитена Саша Илић који је са Партизаном и пре седам година играо Лигу шампиона, рекао је да је екипа могла да прође и теже и лакше.

"Могло је да буде боље, а могло и горе, али имамо шансе да презимимо у Европи. Морамо у Лиги шампиона да играмо као против Андерлехта (у квалификацијама). Брага је веома озбиљна екипа, прошли пут (2003) нам је најтеже било против Португала (тада је то био Порто). Арсенал је једна од пет најбољих екипа у Европи", рекао је Илић.

Нападач Клео, који на почетку нове сезоне игра у животној форми И најзаслужнији је за велики успех Партизана, дели мишљење Станојевића да је жреб у Монте Карлу био повољан за трофејни клуб.

"Желимо да напунимо стадион на свим мечевима и да навијачима пружимо још разлога за радост. Никада не обећавам голове, али у свакој утакмици желим да затресем противничку мрежу", закључио је Клео.

Атмосфера у спортском центру Земунело била је добра, опуштена и весела. Радосав Петровић је у једном тренутку у шали рекао да је тренер Барселоне Пеп Гвардиола пре почетка жреба рекао "само не Партизан".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару