Партизан најављује офанзиву

У предстојећем мечу против Андерлехта Партизан улази без калкулација, а према најавама тренера екипе Александра Станојевића, црно-бели ће од првог минута играти офанзивно. Наступ Алмамија Мореире и даље неизвесан.

Само један дан је остао до најважније утакмице у сезони, коју српски првак, у квалификацијама за лигу шампиона игра против Андерлехта.  

Тренер црно-белих Александар Станојевић оценио је да његова екипа мора да игра нападачки и да искрено верује у могућност победе против Андерлехта у првој утакмици плеј-офа за Лигу шампиона.

"Бићу задовољан сваком победом, па била она и 5:4. Желимо да изборимо активан резултат за другу утакмицу. Будите уверени да ћемо играти тако да прођемо даље", изјавио је Станојевић.

То, како је најавио, не значи да ће Партизан да "срља" против шампиона Белгије.

"Очекују нас две утакмице. Морамо да одиграмо мирно, хладне главе, тактички и на резултат. Нико из клуба није рекао да морамо да победимо, али морамо да верујемо да можемо да  победимо", истакао је тренер првака Србије.

Црно-бели су први и, засад, једини пут у Лиги шампиона играли пре седам година, када их је са клупе водио Немац Лотар Матеус.

"Ја сам човек који воли да гледа помало и у прошлост. Причао сам са Лотаром на који начин је он тада размишљао. Ипак, не волим да поредим ствари. Партизан има препознатљив стил игре, било да је противник Андерлехт, Манчестер јунајтед или нека екипа из наше Супер лиге", поручио је Станојевић.

"Потребна нам је енергија и вера у себе коју је Партизан имао те сезоне", додао је он.

Шеф стручног штаба Партизана казао је да још не зна да ли ће на сутрашњој утакмици играти Португалац Алмами Мореира.

"Још је отворено питање његовог наступа, сачекаћу данашњи тренинг да видим у каквом је стању. Играће ако је психички и физички 100 одсто спреман", најавио је Станојевић.

Капитен Партизана Младен Крстајић рекао је да ће искусни играчи Партизана, који су већ наступали у Лиги шампиона, сутра преузети одговорност.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару