Растерећено на Белгијанце

Биће тешко, али имамо шансе. То је мишљење у цено-белом табору. Станојевић најављује офанзиву на домаћем терену. Растерећено против Андерлехта, каже Саша Илић. Илиев оптимиста. Партизан један од најтежих противника којег смо могли да добијемо, сматра тренер Андерлехта Аријел Јакобс.

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је да би био задовољан било каквом победом против Андерлехта, у првој утакмици плеј офа за пласман у Лигу шампиона и да ће његови фудбалери ући растерећено у дуел са белгијским шампионом.

"Нисам желео да размишљам о жребу док нисмо завршили дуел са Хелсинкијем, драго ми је што смо добили атрактивног противника. Немамо лепа искуства из прошле године од утакмица са Брижом, али тада нисам био у клубу и надам се да ће овог пута бити другачије", рекао је Станојевић, пренео је сајт Партизана.

"Можда је боље што прву утакмицу играмо у Београду, како бисмо у реваншу могли растерећено да играмо. Нисам сујеверан, али реванш у гостима се до сада показао као добро решење. Одговарала би нам било која победа, 5:4 или 1:0. Чак би и 0:0 био коректан резултат, али не би било нормално да пред нашим навијачима не покушамо да победимо", додао је он.

Тренер Партизана сматра је да је Андерлехт квалитетна екипа и да његови фудбалери морају да буду обазриви у предстојећем двомечу.

"Били су убедљиви у прошлом колу квалификација, то је добра екипа. Немамо права да претимо, али очекујем да будемо у игри свих 180 минута за пласман у Лигу шампиона", додао је он.

Станојевић је додао да његова екипа има обавезу добро да одигра против Андерлехта, пошто су црно-бели једини клуб из Србије који ће ове сезоне играти у неком европском такмичењу.

Фудбалер Партизана Саша Илић рекао је да су црно-бели испунили циљ пласманом у европско такмичење и да би био задовољан сваком победом без примљеног гола.

"Андерлехт је најзвучније име које смо могли да добијемо. Не познајем их довољно, али очекујем тешку уткамицу која ће се разликовати од мечева са Пјуником и Хелсинкијем. Мислим да имамо квалитет да прођемо. Испунили смо циљ, играћемо у Европи ове сезоне и растерећено ћемо ући у двомеч. Свака победа без примљеног гола је задовољавајућа", рекао је Илић.

"Можда је и боље што ћемо прву утакмицу играти у Београду, уз помоћ навијача можда можемо да направимо резултат који ће нас одвести у Лигу шампиона", додао је бивши капитен црно-белих.

Нападач Партизана Ивица Илиев рекао је да је оптимиста и да ће црно-бели борбеном игром покушати да изборе пласман у најелитније европско такмичење.

"Нисам очекивао да ћемо извући Андерлехт, али шта је ту је, борићемо се, пошто нам је задатак да се пласирамо у Лигу шампиона. Увек сам оптимиста, иако је Андерлехт прошле сезоне био најбољи тим у њиховом првенству, нисам љубитељ таквих екипа", рекао је Илиев.

"Обично смо пролазили када смо играли прву утакмицу на свом стадиону. Без борбе и залагања не може да се направи резултат. Не играмо против нижеразредних екипа, па да индивидуални квалитет пресуди", додао је Илиев.

Са друге стране, у Андерлехту нису превише упознати са дешавањима у Хумској, ни са играчима који играју за Партизан, али, никако неће потценити српског шампиона.

"Партизан је један од најтежих противника којег смо могли да добијемо. Нисмо их видели уживо до сада, па не можемо да их проценимо. Али, сигурно ће бити тешко", рекао је тренер Андерлехта Аријел Јакобс.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару