Упознајте Андерлехт

Екипа који су црно-бели по сваку цену желели да избегну у последњем колу јесте белгијски Андерлехт. Тим којем су и пре почетка националног шампионата “доделили” титулу, са огромним амбицијама улази у сва такмичења. У Андерлехту игра некадашњи фудбалер Партизана Немања Рнић.

Жреб никако није био наклоњен Партизану. То је свима јасно. Саша Илић никако није желео да црно-бели извуку израелски Макаби, жеља му је испуњена, али тешко да се првотимац шампиона Србије обрадовао оваквом расплету.

Белгијски Андерлехт, без икакве сумње, један је од најозбиљнијих тимова у последњем колу квалификација за Лигу шампиона. Најтрофејнији белгијски клуб, освојио је 30 домаћих титула, док је у европским такмичењима пет пута је осојио трофеј.

Два Купа Победника Купова, 1976. и 1978. године, два пута Европски Суперкуп такође 1976. и 1978. године, а једном Куп УЕФА 1983. године.

Међутим, после тих трофејних година, Белгијанци су упали у сенку, пре свих, енглеских, италијанских и шпанских клубова. Али, после неколико година "у запећку", Андерлехт најављује повратак у Европу на велика врата.

Тим је, иако врло млад, већ неколико година на окупу, што јасно показује жељу челника клуба да се коначно Андерлехт докопа елите.

На голу је Силвио Прото, голман репрезентације Белгије, одбрану држи капитен Оливије Дешахт,  док су на средини сјајни Мбарк Бусуфа и Лукас Биља, као и Американац српског порекла Саша Кљештан. У нападу су Матијас Суарез и млади Ромелу Лукаку, који већ са 17 година тресе мреже попут много старијих и искуснијих играча. У екипи Андерлехта је и бивши фудбалер Партизана Немања Рнић.

Занимљиво, Кљештан, који је један од највећих звезда тима, поред Лукакуа и Биље, био је пре неколико година на проби у Партизану, али су тада у Хумској закључили да није довољно талентован.

Ромелу Лукаку, о којем полако прича пола Европе, рођен је 1993. године, висок је 1,92, па му многи предвиђају невероватну каријеру и упоређују га, како због стила игре, тако и због изгледа, са Дидијеом Дрогбом.

На клупи је тренер Аријел Јакобс, који је водио екипу прошле године до титуле у националном шампионату.

"Партизан је један од најјачих тимова које смо могли да извучемо. Неће бити лако, то је сигурно", рекао је Аријел Јакобс за клупски сајт.

Шампион Белгије у прва два кола био је слободан, а у трећем колу елиминисао је велшки ТНС победама од 3:1 и 3:0.

Домаћин је на стадиону Константин Ванден Шток, капацитета преко 26.000 места.

Прву утакмицу шампион Србије играће 17. или 18. августа у Београду, док су реванш меч на програму је 24. или 25. августа у Бриселу.

Наравно, свима је јасно да Партизан нема пред собом нимало лак задатак, али, уколико жели у елиту, мораће да одмери снаге и да победи најбоље екипе у квалификацијама, као што је Андерлехт.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару