Динамо - пун ко брод!

У чему је разлика између Карловачког пива и Динама? Карловачко пиво се пуни у Карловцу, а Динамо у Мадриду. Ово је само један од вицева који круже интернетом после катастрофалног пораза загребачког клуба од Реала у Лиги шампиона. Са четири примљена поготка у првих 20 минута, "модри" оборили негативан рекорд елитног такмичења.

Иако им је остала још једна утакмица до краја такмичења у Лиги шампиона, загребачки Динамо већ сада може да се "похвали" да је ушао у историју овог такмичења.

Популарни "модри", који су синоћ у Мадриду доживели дебакл изгубивши са 6:2 од мадридског Реала, најбрже су примили четири погодака у историји елитног такмичења. Или, Реал је екипа која је најбрже постигла четири година на једној утакмици у овом такмичењу.

Са које год стране да се погледа тај резултат, представа Динама на Сантјаго Бернабеу разочарала је све навијаче овог клуба.

Голман Келава је до 20. минута четири пута лопту вадио из мреже (прва три гола примио до осмог минута), што је пет минута брже од Монака, који је у сезони 2000/01. овог такмичења, четири гола Галатасарају дао до 25. минута.

Ипак, ту можда и неће бити крај неславним рекордима. Уколико у последњем колу, на свом терену изгуби, Динамо ће постати једна од три најгоре екипе која је учествовала у овом такмичењу.

Навијачи можда јесу разочарани катастрофом своје екипе, али не и први човек клуба Здравко Мамић, који је даље верује у своју екипу.

"Победио нас је најбољи тим на свету, који ће постати и Европски шампион... Реал не може пуно боље од овога, а Динамо може боље. Ја сам сигуран да можемо бити 50 одсто бољи од овога што смо ове сезоне показали у Лиги шампиона. Мене то као фудбалског функционера и извршног председника Динама веома весели", навео је задовољни Мамић.

Није само први човек овог клуба раздраган после мадридске катастрофе. Један од најбољих играча Динама, Самир, на свом Твитер профилу оставио је поруку у којој је написао да је на Сантјаго Бернабеу испунио свој сан.

"Сан ми је испуњен... Истрчао сам на Бернабеу, гурао кроз ноге на Бернабеу, и почео акцију за први гол", поручио је Самир.

И док појединци у Динамовом табору овај резултат виде малтене као победу свог тима, медији у Шпанији наслађују се високом победом своје екипе, уз коментаре да је загребачки тим још добро прошао.

А шта навијачи мисле о представи својих љубимаца најбоље говоре вицеви који су на Фејсбуку и разним форумима почели да круже одмах по завршетку утакмице:

Буди жена Јурчића (тренера Динама) након пораза у Мадриду: "Устај, већ је седам", а он одговара: 'Није ваљда опет Бензема".

Где је даљински? Тек је десети минут, нисам ваљда ништа пропустио.

Која је разлика између Карловачког пива и Динама? Карловачко се пуни у Карловцу, а Динамо у Мадриду.

Питају Келаву (голмана Динама): "Где је лопта?" Он одговара: "Већ сам вам шест пута рекао, у голу.

Сад Мамић напокон може да каже да је "пун к'о брод".

И на крају, само да подсетимо на обећање Динамоваца, које су дали пред почетак групне фазе такмичења. "Модри" су најавили да неће проћи као Партизан прошле године у елити. Обећање су одржали и, за разлику од Партизана, они су ушли у књигу негативних рекорда Лиге шампиона.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару