„Намештаљка" у Лиги шампиона?

На помолу скандал у вези са намештањем мечева, и то у Лиги шампиона. Мађарски клуб Дебрецин под истрагом је због сумњивог меча против Фиорентине у октобру прошле године, који је тим из Фиренце победио са 4:3.

Будимпешту су претходних дана посетили инспектори из Уефе, како би испитали играче Дебрецина, због сумњиве утакмице против Фиорентине, која је одиграна у октобру прошле године. "Виола" је у Будимпешти победила са 4:3. 

"Челници Уефе су испитали осам играча Дебрецина. Посебно их је интересовао меч са Фиорентином", рекао је спортски директор мађарског клуба Чаба Барта, додајући да Уефа испитује „стотине мечева по Европи".

За мађарску екипу брани некадашњи голман Партизана Ђорђе Пантић, али није познато да ли је и он испитан.

"Изненадиле су нас сумње Уефе, јер смо играли против много јачих противника који су могли да постигну гол против нас када год су хтели", додао је Барта, покушавајући да објасни да не постоји никаква потреба Дебрецини да намести меч како би изгубио.

"Поносни смо што смо постигли три гола против Фиорентине у Будимпешти, и два гола у Фиренци", јасан је спортски директор Мађара.

Да је утакмица у Будимпешти „под лупом" потврдили су и у Уефи.

"Комисија је била у Будимпешти прошле недеље како би испитала играче. То су били потпуно информативни разговори, како би слика постала јаснија", рекао је портпарол Уефе.

Подсетимо, Дебрецин није успео да забележи нити један бод у групи, у којој је завршио као последњи, иза Лиона, Фиорентине и Ливерпула. Занимљиво, на оба меча са Фиорентином виђено је по седам голова. "Виола" је славила са 4:3 у Будимпешти и са 5:2 у Фиренци.

Под истрагом је око 200 утакмица у девет држава, укључујући барем три у Лиги шампиона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару