Херој из сенке

Голман Барселоне Виктор Валдес један од најзаслужнијих за феноменалне резултате клуба у последње две сезоне. Упркос сјајним играма, Каталонац до сада без наступа у репрезентацији "црвене фурије".

Ове сезоне, све очи фудбалске јавности упрте су у фудбалере Барселоне. Још увек се препричавају мајсторије Месија, помогнуте снажном одбраном и маштовитим везним редом.

Али ретко ко обраћа пажњу на човека који представља последњу линију одбране од противничких нападача, голмана Виктора Валдеса.

У историји Златне лопте, дугој 54 године, само је један голман проглашен за најбољег фудбалера Европе, легендарни Рус Лав Јашин. Захваљујући својим играма ове сезоне, Виктор Валдес има пуно право да се нада да ће он бити други.

"Истина је да је моје путовање као фудбалера Барселоне имало много препрека. Као голман, доживео сам много тешких момената и критика. Али, тај пут је довео до многих позитивних ствари, као што су титуле и ја у томе видим и личну награду", искрен је Валдес.

Валдес је у својој каријери већ освојио два Рикардо Замора трофеја, који се додељују сваке сезоне за голмана који има најбољи однос одиграних утакмица и примљених голова.

"Мој посао је једноставан. Одбранити гол и допринети доброј игри тима. Не волим када ме хвале, нарочито када знам да нисам одиграо добро. За мене је све заслуга тима. Осећам да навијачи мисле да радим добар посао и да ме подржавају и воле", скроман је Валдес.

Голман, који још није одиграо ниједну утакмицу за национални тим Шпаније, сматра да тренер Гвардиола има посебне заслуге.

"Као Каталонац осећам понос. Поносан сам што Барселона ствара историју и покушава да буде најбољи тим на свету. У чему је тајна? У тренеру. Гвардиола је веома важна особа за нас, он је херој који је увек у другом плану. Он је разлог зашто смо добили толико тешких мечева", сматра голман Барселоне.

Валдес има високо мишљење о својим колегама који су још увек у трци за трофеј првака Европе. Нарочито о Жулију Сезару, против чијег тима ће Каталонци укрстити копља у полуфиналу Лиге шампиона.

"Жулио Сезар је један од најбољих на свету. О њему се много говори са добрим разлогом. Има огроман квалитет и види се да ужива у свом послу. Лорис (Лион) има иза себе феноменалну сезону. Спасио је Лион својим одбранама нарочито против Реала у Мадриду. Бут (Бајерн) је одличан голман, а има посебан таленат за одбрану пенала", објективан је Валдес.

Чињеница је да се Валдесу не певају оде, али се мора признати да је ове сезоне један од најстандарднијих Гвардиолиних првотимаца и да играчи и навијачи Барселоне много тога дугују овом двадесетосмогодишњем Каталонцу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару