Клинац залудео најбогатије

Почиње трка за једним од највећих талената у Европи. Шеснаестогодишњи Ромелу Лукаку "тера" најбогатије европске клубове да што дубље завуку "руку у џеп". Челси, Арсенал и Милан спремају паре, Андерлехт "тврди пазар".

Шеснаестогодишњи Ромелу Лукаку свађа најбогатије клубове у Европи. Велики европски клубови "држе на оку" овог младића и чекају повољан тренутак да изађу са понудом.

Овог тинејџера, због стила игре и конституције новинари упоређују са Дидијеом Дрогбом. Колико је убојит, овај нападач је најбоље показао у белгијском шампионату, у којем је на 24 меча постигао 14 голова.

Млади фудбалер је сезону започео са клупе, али после сјајних партија у дресу Андерлехта, брзо је заузео стартно место у екипи.

Његове игре ове сезоне пажљиво прате скаути најбољих европских клубова, а како ствари стоје, на крају сезоне овај тинејџер ће вероватно променити средину.

За талентованим фудбалером интересовање су већ показали Челси, Арсенал и Милан. Поред ова три клуба, Лукакуа су од скоро почели да прате и Манчестер јунајтед и Барселона.

У довођењу младог Белгијанца први корак направио је Челси, који је већ почео да се распитује о цени. У трку за Лукакуом ускоро креће и Милан, који је озбиљан у намери да  га доведе на Сан Сиро.

Клуб из Италије већ дуже време очајнички тражи играче који би појачали напад, а после неуспешних преговора са Волфсбургом о ангажовању Едина Џека, озбиљно су "загризли" за ведету Андерлехта.

Чека се тренутак када ће и остали клубови "отворити карте" и кренути у јуриш на талентованог тинејџера.

Иако Андерлехт није расположен да прода једног од својих најбољих играча, изгледа да ће тешко одолети понуди од 15 милиона евра, колико би европски гиганти могли да понуде за овог фудбалера.

Са друге стране отац Роџер Лукаку јасно је нагласио да жели да његов син Ромелу прво заврши школу, па тек онда да размишља о интернационалној каријери. То би за овог играча задржало минимум још једну сезону у Андерлехту.

Ипак, имајући у виду клубове који су заинтересовани за младог фудбалера и новац који су спремни да искеширају, тешко ће бити оцу да наговори сина да матуру прослави у својој земљи.

Када се на лето отвори трансфер пијаца Ромелу Лукаку ће сигурно бити најмлађа "роба" у понуди.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару