Ферги писао Деда Мразу

"Ђаволи" и Алекс Фергусон појачавају све линије. Шкот покушава да закрпи рупу насталу одласком Кристијана Роналда. На списку потенцијалних појачања и српски репрезентативац Милош Красић.

Менаџер Манчестер јунајтеда Сер Алекс Фергусон ретко је у дугогодишњој каријери на клупи "црвених ђавола" куповао у јануару скупа појачања, али како ситуација сада стоји, овог јануара ће морати да купује "за све паре".

Навијачи "ђавола" очекују да се "испрси" и доведе врло скупа појачања, јер Валенсија, Овен и Обертан нису оправдали очекивања, а и Фергусон очигледно није успео да надомести одлазак Кристијана Роналда.

Наравно, не очекује се да промени пола тима, али последњи пораз од Фулама у Првенству забрињава навијаче, који сматрају да Фергусон мора да доведе квалитетна појачања, како би Јунајтед остао у трци за титулу, и у Лиги шампиона.

Прво што Јунајтеду треба, то је свакако добар голман. Ветеран Ван дер Сар је на заласку каријере и има велике проблеме са повредама. Његове замене Бен Фостер и Томаш Кушчак нису се добро показали и Фергусон мора да потражи доброг голмана.

Можда га је већ и нашао. Игор Акинфејев из ЦСКА, и Мануел Нојер из Шалкеа, на врху су листе Алекса Фергусона.

Акинфејева скаути Манчестера прате већ дуже време и млади Рус би свакако био вољан да пређе у редове "ђавола". Међутим, да ли ће челници ЦСКА пустити капитена да у јануару промени средину, поготово због пласмана клуба у нокаут фазу Лиге шампиона, остаје да се види. Цена-права ситница, 20 милиона фунти.

Голман Шалкеа Мануел Нојер некако се чини реалнијим решењем. Бар у овом тренутку.

Још једна од могућности која се ових дана помиње по британским медијима јесте и голман Фиорентине Себастијан Фреј. Фреј је већ неколико сезона један од квалитетнијих голмана у Европи и медији га сваког прелазног рока селе из Фиренце.

Одбрана је ове сезоне изгледа највећи проблем за Фергусона. Повреде Видића, Фердинанда, Еванса, Брауна и осталих играча из одбране, натерале су Шкота да претумба цео тим, па су у последњој утакмици у задњој линији играли Флечер, Керик, и млади Де Лает.

Играчи на које је Фергусон бацио око су Симон Кјаер из Палерма, Гери Кејхил из Болтона, као и млади Србин Урош Ћосић, из московског ЦСКА. Спомиње се још једно име, али као последња могућност, а то је ветеран Сол Кембел.

Дефанзивац Палерма, изразио је жељу да пређе у Јунајтед, и врло је могуће да ће управо он појачати "ђаволе", поготово ако се узме у обзир да Палермо никада није правио проблеме, ако је понуда била добра.

Добре партије Герија Кејхила препоручиле су га "великој четворци" у Енглеској. Фергусон ће прво покушати да доведе Кјаера, и да га упари са Видићем, а уколико тај трансфер пропадне, окренуће се дефанзивцу Болтона.

Млади Србин Урош Ћосић, такорећи анониман фудбалер московског ЦСКА, привукао је пажњу скаута Јунајтеда. Наравно, то би била инвестиција за будућност, јер Ћосић има тек 17 година, и свакако би на његов развој имао великог утицаја Немања Видић.

Иако се Кембел практично сам намеће Фергусону, Шкот је брже боље демантовао да је заинтересован за услуге бившег репрезентативца Енглеске.

Везни ред Јунајтеда такође је био на мети критика ове сезоне. Очигледно да је Кристијано Ронадло оставио тежак задатак наследницима, а многи сматрају да Валенсија не може да га замени.
Керик није у врхунској форми, Сколс је одличан, али на заласку каријере, и наравно да не може да пружа партије какве је пружао пре неколико сезона.

Међу потенцијалним појачањима налазе се Марек Хамшик из Наполија, Давид Силва из Валенсије, Хатем Бен Арфа из Марсеља и српски репрезентативац Милош Красић.

Сваки од ових играча одлично би се уклопио у игру Јунајтеда, и донео би одређен квалитет, међутим врло ће тешко бити довести било кога од њих.

Председник Наполија Аурелио Де Лаурентис неколико пута је напоменуо да млади Словак Марек Хамшик није на продају, и да ће одбити било коју понуду.

За Красића се отимају највећи европски клубови, али као што је и сам изјавио, тешко да ће га челници пустити да оде пре лета, јер је ЦСКА изборио пласман у нокаут фазу Лиге шампиона, чему је највише допринео Милош Красић.

Једно од имена које се спомиње јесте и млади Француз Хатем Бен Арфа. Познато је да је Бен Арфа велики таленат, и може донети креативност везном реду Јунајтеда, али питање је да ли ће се Марсељ одрећи младог фудбалера. Такође, довођење Бена Арфе био би и мач са две оштрице, јер је млади Француз неколико пута показао да је проблематичан, и да не уме да контролише темперамент.

Силва би врло лако могао да се пресели на Олд Трафорд, јер је Валенсија у тешкој финансијској ситуацији. И претходног лета се говорило да би могао да пређе у Јунајтед, али сада се чини да је прави моменат да Фергусон крене у акцију.

Иако имају најмање проблема у нападу, навијачи јунајтеда очекују од Фергусона да доведе још једно звучно појачање.

Као потенцијална појачања спомињу се Карим Бензема из Реала, Клас Јан Хунтелар из Милана, Давид Виља из Валенсије и Един Џеко из Волфсбурга. Међутим, највероватније је да ће новог нападача дочекати на лето, јер посао за сада одрађују Вејн Руни, Димитар Бербатов и Мајкл Овен. Такође, из сенке своју шансу чекају млади Македа и Велбек.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару