Младе европске "звездице"

Британски "Сан" сачинио је листу од десет најбољих младих играча који ове сезоне наступају у Лиги шампиона. Можда се у овом тренутку не очекује превише од њих, али је пред њима прелепа будућност.

Није све у новцу, и скупим појачањима. То ће Вам сигурно, пре свих потврдити Арсен Венгер, тренер Арсенала, који је присталица "оне струје" која форсира младе играче, и од њих прави велике фудбалеске звезде. Британски лист "Сан" сачинио је листу од десет младих, најталентованијих фудбалера који ове сезоне наступају у Лиги шампиона, који свакако имају потенцијала да кроз неколико сезона постану попут Зидана, Роналда, или неког другог легендарног фудбалера. 

 

На десетом месту налази се фудбалер Лиона, Миралем Пјанић. Млади репрезентативац БиХ, преузео је улогу Жуниња Пернамбукана, када је легенда Лиона напустила клуб. Чак је узео и његов дрес, са бројем 8, и доказао да је вредан њега. Постигао је неколико ефектних голова из слободњака, и показао да се на њега озбиљно може рачунати, иако има тек 19 година.

Томаш Нецид још један је од играча од којих се у наредним годинама много очекује. Фудбалер ЦСКА из Москве највећи је таленат који долази из Чешке, а у његовој земљи сматрају да се није појавио бољи играч још од Павела Недведа.

На листи се нашао и црногорски репрезентативац, и бивши капитен Партизана, Стеван Јоветић. У Фиорентину је стигао као велики таленат, а ове сезоне показује да је напредовао, и да може још више да напредује. Након два гола које је дао Ливерпулу постао је мета великих европских клубова попут Манчестер јунајтеда и Челсија, али управа Фиорентине још не жели да се одрекне услуга свог најперспективнијег фудбалера.

Испред Јоветића нашао се пулен Алекса Фергусона, Федерико Македа. Млади Италијан прошле сезоне избио је у први план, нарочито након гола у последњим тренуцима меча са Астон вилом, али ове сезоне стрпљиво чека своју шансу са клупе. Ипак Алекс Фергусон више рачуна на Рунија, Бербатова и Овена, али ће сигурно Македа у наредним годинама бити један од запаженијих играча у Европи.

Голман Атлетика из Мадрида, Серхио Асењо такође се нашао на овој листи. На лето је стигао из Ваљадолида, и већ се изборио за место првог чувара мреже "јорганџија". Многи сматрају да ће 20-годишњи Асењо наследити Икера Касиљаса на голу репрезентације Шпаније.

Испред Асења налази се нападач Челсија Данијел Стариџ. Млади Енглез стигао је међу "плавце" из Манчестер ситија, али му је тешко да се избори за озбиљнију минутажу поред Дрогбе и Анелке. Ипак, 20-годишњи Стариџ је веома талентован фудбалер, кога су претходних година поредили са легендарним Гаријем Линекером, и будућност је пред њим.

Џек Вилшајер, фудбалер Арсенала такође је један од највећих талената, на које треба обратити пажњу. Већ са 17-година, Вилшајер је показао да може без проблема да игра са "великим момцима", и забележио је неколико наступа ове сезоне. Арсен Венгер сигурно не жели да префорсира младог Вилшајера, али свакако да ће му давати шансу, нарошито кад се узме у обзир филозофија овог феноменалног тренера.

На трећем месту нашао се фудбалер Интера Марио Балотели. Иако је овај младић неколико пута доказао да је веома темпераментан, и такорећи непредвидив, његов фудбалски таленат је неспоран. Жозе Мурињо је пре неколико дана критиковао игру Балотелија у првенственој утакмици са Ромом, и оценио га нулом. Ипак, многи тврде да Мурињо обожава Балотелија, и вероватно је ово само психолошка игра харизматичног Муриња. Иван Кордоба је недавно изјавио да Балотели и Мурињо имају однос "отац-син".

"Вицешампион" ове листе је нападач Барселоне, Бојан Кркић. Млади Шпанац ове сезоне не добија много прилика од тренера Гвардиоле, али сигурно ће, као један од најперспективнијих европских играча, наредних година постати једна од највећих звезда европског фудбала.

Алешандре Пато. Прво место, и слободно се може рећи, сасвим заслужено заузео је овај млади Бразилац. Поштено је намучио Реалове дефанзивце у двомечу Милана и Реала, у првом мечу постигао два гола, док му је у другом поништен регуларан погодак. Челси је покушао да доведе Пата у летњем прелазном року, али у Милану не желе да чују за било какав предлог.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару