Фудбалери милионери и газде милијардери

Недостижан на месту број један међу енглеским фудбалерима, када је богатство у питању, налази се Дејвид Бекам. Фабио Капело најимућнији менаџер на Острву.

Многи тврде да се на Острву игра најквалитетнији фудбал, а судећи према зарадама, играчи и тренери су врло добро наплатили свој квалитет.

Иако је одавно напустио Велику Британију, крилни играч ЛА Галаксија Дејвид Бекам и даље добро зарађује и убедљиво се налази на првом месту најбогатијих енглеских фудбалера. Рачун некадашње звезда Реала и Манчестер Јунајтеда од 125 милиона фунти, готово је немогуће угрозити.

Друго место на листи, али са готово четири пута мањим рачуном од највеће медијске звезде међу фудбалерима, заузима нападач Манчестера Мајкл Овен, који има "тек" 38 милиона фунти.

Следе их Вејн Руни са 37 милиона, Рио Фердинанд са 30, Рајан Гигс са 24, Михаел Балак са 22, Френк Лампард са 21 и Стивен Џерард са 20 милиона фунти.

За славним фудбалерима, по богатству не заостају ни фудбалски менаџери.

Селектор енглеске репрезентације Фабио Капело заслужује титулу најбогатијег менаџера на свету, са контом у банци од 30 милиона фунти.

Међутим, његову позицију на ранг листи најбогатијих, лако може да угрози тренер Ипсвича Рој Кин, који веома успешно и за кратко време ствара свој новац, па га од ове цифре дели само 3 милиона.

За најбогатијим менаџерима "каскају" Сер Алекс Фергусон са 22, Карло Анћелоти са 17, Свен Горан Ериксон и Арсен Венгер са по 15 милиона фунти.

Ипак, ако погледате са коликим богатством располажу власници енглеских клубава, стварно може да вам се заврти у глави.

Деоничар Квинс Парк Ренџерса, индијски магнат Лакшми Митал, тако има 18,4 милијарде фунти на рачуну.

Иако, заостају за богатим деоничаром, нису много сиромашнији ни власник Манчестер ситија, Шеик Мансур, који је зарадио 17 милијарди, али ни Роман Абрамович, власник Челсија, са врло скромних, бар за ову листу, 7,8 милијарди фунти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару