Фудбал - Боли глава, 1. део

Изјаве врхунских фудбалера и тренера које могу да засмеју до суза. Одлично се зна да умеју са лоптом - Роналдо, Линекер, Кевин Киген, Руд Гулит и многи други, доказали су да "умеју" и са речима.

Нико не сумња у њихове фудбалско знање и способности, али када су изјаве у питању, неки од најбољих светских фудбалера и тренера показали су да се не сналазе баш најбоље.

Некада најбољи играч света, Роналдо (Луис Назарио Да Лима) једном приликом дао је феноменално објашњење за пораз свог тима.

"Изгубили смо зато што нисмо победили", рекао је популарни Зуба.

"Лош момак" Премијер лиге, и некадашњи репрезентативац Енглеске Пол Гаскојн показао је који предмет му није баш био омиљен у школи - математика. 

"Зарадио сам ове сезоне 14 картона - за 8 сам крив, а осталих 7 су дискутабилни", изјавио је популарни Газа.

Кевин Киген, некадашњи Ливерпулов играч, а касније селектор Енглеске и тренер неколико клубова Премијер лиге, очигледно је зацртао себи задатак да збуни "народ" својим изјавама, а ако није, онда само он зна шта је желео да каже.

"Поређују Мекманамана са Стивом Хајвејем, а ни у чему не подсећа на њега, али разумем зашто - зато што је мало различит", рекао је Кевин Киген.

"Мислим да не постоји нико већи или мањи од Марадоне", још једна је од изјава Кигена. 

Џон Ламби, менаџер неколико шкотских тимова, "одушевио" је фудбалски свет, руку на срце, не тако мудром изјавом. Када су га обавестили да његов играч има потрес мозга и да не може да се сети свог имена, нити ко је, Ламби је рекао: "Одлично, реците му да је Пеле, и вратите га на терен".

Гари Линекер, некадашњи фудбалер Тотенхема, Барселоне и енглеске репрезентације, покушао је да објасни "где се налази", али се није снашао.

"Нема средине - или си добар, или лош. Ми смо негде између", рекао је Гари Линекер.

 Лес Фердинанд, тресао је мреже многим клубовима, а показао да уме и те како добро да "истресе" изненађујуће изјаве.

"Изненадио сам се, али ме ништа не изненађује у фудбалу", рекао је Фердинанд.

Уго Ехиогу није имао запажену фудбалску каријеру, али је свакако остао упамћен по ферноменалној изјави о емотивном стању.

"Срећан сам колико могу бити, али био сам и срећнији", рекао је Ехиогу.

Још један од играча који нису направили бог зна какву каријеру, а остао упамћен по изјави, јесте Ли Хендри, некадашњи играч Астон виле.

"Добио сам ударац у леви чланак, али нешто ми је говорило да је десни", рекао је Хендри.

Велики фудбалски зналац покојни Боби Робсон једном приликом изјавио је да су у утакмици "првих 90 минута најбитнији", након чега би се свако запитао: "Чекај, јел' он сигурно тренер?!".

И на крају, веома "интересантан" сукоб мишљења Руда Гулита са самим собом.

"Не смемо да се правдамо на временске услове, они су исти за оба тима", рекао је Руд Гулит пред почетак утакмице са Тромзом.

"Нисмо требали ни да играмо. Од почетка су били немогући услови за игру. Морали смо да играмо по мећави 45 минута, а снег нам је падао право у очи и ништа нисмо видели", рекао је исти играч, само 90 минута касније.

Како је оваквих изјава небројено много, морали смо нешто и да сачувамо за 2. део.. а које, и чије изјаве су најзанимљивије, оцените сами.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару