Читај ми!

Пред капијом Стамфорд бриџа...

Занимљивости у Лиги шампиона нису ограничене само на терен. Доносимо вам све оно што се догодило уочи утакмице Челси - Атлетико Мадрид у полуфиналу најјачег европског клупског такмичења...

19.50 - Слика навијача ипред Стамфорд бриџа је последња коју ћемо видети у овом блогу. Прелазимо на фудбал...

19.30 - Улаз у свлачионицу Челсија.

19.10 - Полако се пуни Стамфорд бриџ...

18.50 - Реал Мадрид се у финале Лиге шампиона пласирао тако што је савладао Бундеслигу...

18.30 - Фудбалери Атлетика напуштају хотел и полако крећу ка стадиону Челсија.

18.25 - Трава никада није проблем на енглеским стадионима. Тако је и на Стамфорд бриџу она беспрекорна.

18.20 - Најава спектакла...

18.00 - Последње Морињове припреме пред вечерашњи окршај...

17.30 - И док се Европа окренула вечерашњем мечу у Лондону, Баварци и даље не могу да прежале дебакл Бајерна против Реала...

17.00 - Сунцем окупан Стамфорд бриџ...

16.30 - Да ли је ово заиста лек за Морињов "специјални аутобус"?

15.45 - Жозе Морињо изгледа прилично опуштено пред реванш меч полуфинала Лиге шампиона...

14.00 - Капитен Челсија Џон Тери нада се да ће са клубом са којим је освојио све трофеје у каријери потписати нови уговор. "Хоћу да останем овде док год могу активно да играм фудбал. Па, ја сам у овом клубу од 14 године, не знам за другу екипу. Тренутно разговарамо о новом уговору. Нисмо стигли да улазимо у детаље, јер смо фокусирани на важне утакмице. Надам се да ће све бити у реду", рекао је Тери, који има 33 године и неколико пута у прошлости је истицао да жели до краја каријере да остане на Стамфорд Бриџу. Он је додао да је коначна одлука на управи клуба, а од раније је познато да се за Терија озбиљно интересује турски Галатасарај. Тери је за први тим Челсија дебитовао у сезони 1998/1999. До сада је са "плавцима" освојио укупно 14 трофеја - три Премијер лиге, пет ФА купова, два Лига купа, два Суперкупа Енглеске, Лигу шампиона и Лигу Европе. За Челси је одиграо 619 мечева и дао 57 голова, а у дресу Енглеске има 78 наступа и шест погодака.

Фудбалери Челсија дочекаће у Лондону мадридски Атлетико у реваншу полуфинала Лиге шампиона, у који ниједна екипа не улази са предношћу, пошто је први меч на Висенте Калдерону завршен без голова.

Лондонски и мадридски тим "меч године" дочекују у добром расположењу после важних победа у националним шампионатима минулог викенда. Челси је тријумфом над Ливерпулом на Енфилду од 2:0 прошле недеље озбиљно "закувао" ситуацију у Премијер лиги, остао у трци за титулу и вратио у игру и Манчестер Сити, док је Атлетико на тешком гостовању Валенсији славио са 1:0 и сада су му за тријумф у Примери, први од 1996. године, потребне још само две победе.

Део енглеске фудбалске јавности озбиљно је критиковао Жозеа Мориња због тактике у првом мечу против Атлетика и против Ливерпула, односно чињенице да је "паркирао аутобус" и определио се за веома дефанзивну тактику и претње из контранапада.

Нема сумње да ће Португалац знати како да постави тим, али ће са друге стране имати Дијега Симеонеа, који је такође показао да уме да извуче тактичког "кеца из рукава".

"Лига шампиона је јединствено такмичење, потпуно другачије од Примере. Челси има велики тим, може да се ротира и победи са 2:0. Играмо против моћне екипе, а то ће нам много отежати посао", рекао је Чоло Симеоне, пренели су шпански медији.

За пролаз у финале Лиге шампиона Атлетику, поред победе, одговара и сваки нерешен резултат са постигнутим голом.

"Такмичимо се у елитном друштву и надамо се да ћемо направити корак даље. Морамо да пружимо све што имамо", рекао је фудбалер Атлетика Раул Гарсија, стрелац гола против Валенсије.

"Уопште нисам нервозан пред меч. Заиста очекујем велику утакмицу. Хајде да изађемо на терен и уживамо у игри. Претпостављам да ће меч у Лондону бити другачији него онај у Мадриду. Челси ће морати да се 'отвори' и данас нападне", рекао је најбољи стрелац Атлетика Дијего Коста, који је према тврдњама шпанских и енглеских медија близу преласка управо у Челси на лето.

Габи, који неће играти у Лондону због суспензије, каже да су он и његови саиграчи "у облацима и не желе да сиђу".

Жозе Морињо каже да не би жалио уколико његова екипа остане без иједног трофеја на крају сезоне.

"Када дате све што можете, када све покушате и напорно радите, када имате добру екипу која поштује клуб и навијаче, морате да сачекате крај сезоне и видите шта вам је судбина наменила", рекао је Жозе Морињо.

У тиму Челсија због суспензија неће бити Френка Лампарда и Џона Оби Микела, као и Немање Матића и Мухамеда Салаха који немају право наступа, док је голман Петр Чех због повреде рамена у првом дуелу завршио сезону. Њега на голу мења 41-годишњи Марк Шварцер.

"Он зна све о голу, а када бирате другог голмана морате да изаберете онога ко је психички спреман да игра у сваком тренутку", рекао је тренер "плаваца", који ове сезоне покушава да постане први тренер који је са три различита клуба освојио Лигу шампиона, претходно са Портом и Интером.

Челси је непоражен у последњих 16 утакмица са шпанским екипама.

Челси јури треће финале Лиге шампиона у клупској историји. Прво су играли 2008, када су после пенала изгубили од Манчестер Јунајтеда, али су четири године касније на исти начин у мечу за трофеј савладали Бајерн.

Управо је Бајерн тај који на неки начин повезује два клуба, пошто је Атлетико једино финале елитног такмичења изгубио управо од минхенске екипе 1974. године. Тада су Мадриђани "пали" после два меча - 1:1 и 4:0.

Лондонски "плавци" изгубили су четири од последњих шест полуфинала у Лиги шампиона.

"Сви у клубу верујемо да ове сезоне можемо да освојимо Лигу шампиона. Знамо да ће нам бити веома тешко против Атлетика, али морамо да верујемо у успех", рекао је Андре Ширле.

Утакмица на Стамфорд Бриџу игра се од 20.45, а почеће минутом ћутања због смрти легендарног тренера Вујадина Бошкова и бившег тренера Барселоне Тита Виланове. Бошков је умро јуче у 83. години, а Виланова у петак у 46. години, после дуге и тешке болести.

Меч можете пратити у директном преносу од 20.40 на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару