Читај ми!

Пред вратима "Сантјаго Бернабеуа"...

Фудбалски свет данас ће бити сведок првог од два судара гиганата, мадридског Реала и минхенског Бајерна у полуфиналу Лиге шампиона, у које оба клуба заједно уносе чак 14 титула првака Европе.

19.50 - Причи је дошао крај, време је за фудбал

19.00 - Два тима, један шал и један циљ...

18.00 - Пеп Гвардиола и Икер Касиљас, из времена када су заједно носили дрес шпанске репрезентације.

17.35 - Кристијано Роналдо ће вечерас по први пут обути копачке које је Најк за њега дизајнирао. Ђон је златан, у част недавно освојене Златне лопте...

16.50 - "Сантјаго Бернабеу", односно трава на њему, спремни за један од важнијих мечева у новијој историји мадридског Реала...

16.35 - Препорука за нови грб Челсија.

16.20 - Добродошлица за госте из Немачке у Мадриду...

16.01 - Баварци су јутрос одрадили лагани тренинг на стадиону Рајо Ваљекана...

15.35 - Навијачи Бајерна у Мадриду, спремни за полуфинални меч.

Овај дуел свакако би могао да се назове финале пре финала, јер Бајерн брани титулу освојену прошле године, док Реал после три узастопна полуфинала коначно жели да направи корак више и дође до јубиларне, 10. круне.

И не само то, екипу Бајерна са клупе предводи Пеп Гвардиола, који је од 2008. до 2012. године са Барселоном био права ноћна мора и нерадо виђен гост на Бернабеу.

За разлику од Реала, Бајерн је у Бундеслиги већ одбранио шампионски трофеј, док Мадриђани "каскају" за градским ривалом Атлетиком у финишу Примере.

"Показаћемо да умемо да играмо важне утакмице, а шансе за пролаз у финале су пођеднаке. Сигуран сам да ће сваки фудбалер пружити максимум, јер једноставно друга опција и не постоји", рекао је капитен Бајерна Филип Лам.

Тренер Реала Карло Анћелоти, који има позитивна искуства са Баварцима, с обзиром на то да је на путу до два трофеја са Миланом елиминисао Бајерн, у сутрашњем мечу коначно ће моћи да рачуна на опорављеног Кристијана Роналда, званично најбољег фудбалера данашњице.

Бајерну и Реалу овај дуел биће 21. окршај у европским куповима, немачки клуб има 11 победа, а мадридски седам, док је два пута било нерешено. Последњи пут ови тимови састали су се у сезони 2011/2012 такође у полуфиналу, када су Баварци прошли даље после бољег извођења пенала.

"За нас је сјајно што играмо са тимом као што је Бајерн, даћемо све од себе да одемо у финале. Гвардиола је један од најбољих тренера на свету, знамо да ће бити тешко. Ово је за нас можда и најважнији тренутак у сезони", поручио је Анћелоти.

Последњи пут Реал Мадрид играо је у финалу ЛШ још 2002. године, када је савладао други немачки клуб, Бајер из Леверкузена са 2:1.

Утакмица на стадиону Сантјаго Бернабеу игра се од 20.45.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару