Читај ми!

Пред вратима Стамфорд бриџа и Вестфалена

Фудбалери лондонског Челсија у уторак дочекују екипу ПСЖ-а у реваншу четвртфинала Лиге шампиона са циљем да надокнаде минус од два гола (3:1) из првог меча, док би Реал Мадрид у Дортмунду против Борусије требало да потврди прошлонедељну победу од 3:0. Овде погледајте како је изгледао дан уочи ових мечева.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

19.59 - Толико о информацијама и дешавањима које су претходиле овим утакмицама. Време је за фудбал...

19.25 - Играчи Пари Сен Жермена су стигли...

19.00 - Стадион Борусије из Дортмунда ће и вечерас, без обзира на неповољан резултат из првог меча, бити поприште феште на трибинама...

18.30 - Стамфорд бриџ, још два сата до спектакла...

18.10 - Фудбалер Атлетико Мадрида Габи рекао је да је предстојће утакмица четвртфинала Барселоном једна од најважнијих у историји клуба. "Сутра нас очекује важан меч за историју клуба. Ово нам је животна шанса, и надам се да ћемо успети да победимо. Нисмо уморни, спремни смо да одиграмо утакмицу на највишем могућем нивоу", рекао је Габи. "Морамо да будемо концентрисани свих 90 минута, јер знамо да није лако зауставити играче Барселоне. Даћемо свој максимум, и мислим да ће наши навијачи моћи да уживају у најбољем могућем фудбалу".

17.00 - Фудбалер Барселоне Андрес Инијеста рекао је да његов тим нема право на грешку уколико жели да савлада Атлетико Мадрид у Лиги шампиона. "Играли смо против Атлетика четири пута ове сезоне, и свака утакмица је била изједначена. Они су екипа која захтева максималну концентрацију током целе утакмице, не смете себи да дозволите да направите грешку када играте против њих", рекао је Инијеста за „Мундо Депортиво". "Прва утакмица је била доста напорна, физички и психички. Било је доста притиска на обе стране. Верујем да ће таква бити и наредна. Ми ћемо се борити од првог до последњег минута. Надамо се да ћемо добро одиграти, и успети да се пласирамо у полуфинале".

16.10 - Иако се најављивало да Вејн Руни неће играти за "ђаволе" против Бајерна, најбољи играч Јунајтеда тренирао и велике су шансе да заигра у среду на "Алијанц арени". 

16.02 - Трофеј Лиге шампиона привремено у Вијетнаму.

15.49 - Фудбалери Дортмунда, последњи тренинг пред дуел са Реалом...

15.22 - Фудбалери Пари Сен Жермена налазе се на одличном путу да обезбеде историјски пласман у полуфинале Лиге шампиона, пошто из првог сусрета са Челсијем у Лондон носе предност од 3:1. А како би резултат остао позитиван и после дуела на Стамфорд Бриџу, власник париског клуба, катарски мултимилијардер Насер ал Келаифи одлучио је да стимулише играче једном богатом новчаном наградом - сваки играч зарадиће 450.000 евра.

15.00 - Лоше вести за навијаче Атлетико Мадрида. Како јављају шпански медији, двојица можда и најбољих играча "јорганџија" ове сезоне, Дијего Коста и Арда Туран, највероватније ће пропустити реванш са Барселоном у четвртфиналу Лиге шампиона.

У уторак се играју прве две реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона. Реал Мадрид на реванш Дортмунду иде са три гола предности, док ПСЖ на "Стамфорд бриџ" стиже са 3:1 из првог меча. Мечеви се играју од 20.45.

"Свеци" из Париза биће знатно ослабљени јер тренер Лоран Блан не може да рачуна на повређеног нападача Златана Ибрахимовића.

"Ми смо на 'Стамфорд бриџу' потпуно другачија екипа него када гостујемо. Биће нам сутра тешко, али ништа није немогуће", рекао је фудбалер Челсија Андре Шурле.

Енглески медији наводе да је менаџер "плаваца" Жозе Морињо спреман да ризикује са увођењем у игру нападача Самјуела Етоа, иако је овај имао проблема са повредама у претходном периоду.

У досадашњем току сезоне Челси је на свом терену забележио 15 победа на 17 првенствених утакмица, а навијачи се надају да би могли да репризирају двомеч против Наполија пре две сезоне, када су после 1:3 у првом мечу, у реваншу надокнадили минус, а касније освојили титулу.

На клупи Парижана седи бивши фудбалер Челсија, а сада помоћни тренера Лорана Блана, Клод Макелеле.

"Када сам дошао у Челси, клуб се развијао. Циљ је био освајање титула, што нам је тада пошло за руком, а сада је Челси постао велики европски клуб. Навијачи са великом страшћу прате клуб и биће нам тешко на 'Стамфорд бриџу', али имамо искусне играче који су навикли на овакве мечеве", изјавио је Макелеле.

У другој утакмици вечери, мадридски Реал тражиће потврду доброг резултата из Мадрида, а Кристијану Роналду, који је ове сезоне постигао 14 голова у ЛШ, недостаје још један да престигне Лионела Месија и постане рекордер тог такмичења.

Мало ко верује да Борусија може да елиминише "краљевски клуб" након 3:0 из прве утакмице, али Немци су познати по томе да никад не одустају и не смеју се потпуно отписати...

Обе меча почињу у 20.45, а промене резултата и голове можете погледати на нашем сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару