Десет најглупљих повреда у историји спорта

Британски часопис Сан направио избор најглупљих повреда у историји спорта. Каријере доведене у питање због видео-игрица, псећег урина, прелива за салату и испијања лосиона после бријања.

На десетом месту ранг-листе најглупљих повреда налази се голман Евертона Ричард Рајт, који се пре три године повредио тако што је пао преко знака за упозорење о опасности кретања између статива. Пропустио је куп утакмицу против Челсија.

Велика звезда битанског бициклизма Марк Кеведиш повредио се пошто је пао са плоче видео-конзоле "Wii" симулирајући сноубординг.

Мали растом, фудбалер Алан Рајт истегао је лигаменте колена покушавајући да дохвати педалу за гас на тек купљеном "ферарију".

Некадашњи голман Дејв Бесан био је ван строја чак осам недеља давне 1993. године пошто је на стопало испустио флашицу прелива за салату.

Шесто место ранг-листе глупих повреда заслужио је квотербек Вашингтон Редскинса Гас Феро који је претерано жестоко прославио тачдаун, па је главом, уместо у мекану ограду, опалио у бетонски зид, након чега је хитно пребачен у болницу.

Пето место, али посебно интересантну повреду, задобио је некадашњи везни играч Барнслија Дарен Бернар који је покидао лигаменте колена пошто се оклизну у барицу мокраће, коју му је "наместило" тек набављено штене.

Играч крикета Крис Луис постао је мета подсмеха 1994. године када је пропустио утакмицу јер се ошишао до главе, па је на тренингу добио сунчаницу.

Његов колега Колин Смарт, кога су описали као паметног по презимену, али мање мудрог у стварном животу, доживео је серију шокова и посету болници пошто је са колегама из енглеске крикет репрезентације, после победе над Француском 1982. године, испијао лосион за дезинфекцију после бријања. "Било му је јако лоше, али му је дах мирисао божанствено", причао је после његов партнер Стив Смит.

Вицешампион глупих повреда је фудбалер Арсенала Стив Бороу који је поломио кључну кост пошто је пао са рамена Тонија Адамса током прославе гола у финалу Лига купа против Шефилда 1993. године.

И на крају, серија узастопних незгода произвела је играча крикета Бруса Френча у шампиона глупих повреда. Дакле, Енглеза је прво навијач погодио лоптом у главу током тренинга, што и не би било толико страшно да га, на путу ка болници, није ударио аутомобил.

Серија повреда окончана је када је покушао да се придигне из болничког кревета и посекао главу на разбијену сијалицу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару