Реал не пита за цену, Енглези трошаџије

Крај летњег прелазног рока донео је и завршне рачуне европским клубовима. Енглески клубови потрошили су највише пара овог лета. Прате их Шпанци, Италијани, и Немци. Од клубова Реал потрошио највише, више од свих клубова Бундеслиге.

Европски клубови сабирају рачуне на крају прелазног рока. Овај прелазни рок донео је и највећи трансфер у историји фудбала, и многе друге астрономске трансфере. 

Прелазни рок у Енглеској се завршио, а клубови Премијер лиге су на појачања потрошили око 500 милиона евра, што је највише у Европи овог лета.

Највише је потрошио Манчестер сити, чак 140 милиона за Адебајора, Тевеза, Берија и Лескота.

Клубови из такозване велике четворке (Манчестер јунајтед, Арсенал, Ливерпул и Челзи) нису били активни на тржишту као претходних година, али су свакако допринели постизању цифре од 500 милиона.

Шпански клубови нису далеко испод енглеских, тачније "само" 45 милиона милиона мање су потрошили.

Очекивано, највећи део, односно три четвртине укупне суме потрошили су Реал и Барселона.

Остатак шпанске лиге није био толико активан, а нису ни у финансијској ситуацији као што су Реал и Барселона.

У првих пет трансфера овог лета чак четири је остварио Реал: 94 милиона за Роналда, 65 за Каку, 35 за Бензему и 30 за Ћавија Алонса.

Реал је потрошио више пара овог лета него свих 18 клубова Бундеслиге заједно.

У првих пет се нашао и трансфер Златана Ибрахимовића, који је за 65 милиона прешао из Интера у Барселону.

У Италији, која је на трећем месту по потрошеном новцу, Интер је потрошио 99 милиона, али је зарадио 102. Изненађујуће, Ђеноа је на другом месту, са потрошених 72 милиона, а Јувентус је на трећем, потрошио је 53 милиона.

Немачки клубови потрошили су укупно 222 милиона овог лета, а највећи трошаџија је минхенски Бајерн, који је потрошио 75 милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару