Читај ми!

Реал у паклу Никозије

Кипарски шампион Апоел у уторак ће исписати још једну страницу фудбалске бајке у Европи ове сезоне, пошто ће на свом терену дочекати славни мадридски Реал у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.

"Краљевски" клуб, предвођен Жозе Мурињом на клупи и сјајним Кристијаном Роналдом на терену, апсолутни је фаворит у овом двомечу четвртфинала.

Ипак, то су ове сезоне против Апоела били и Шахтјор, Порто и Зенит у групи, као и Олимпик Лион у осмини финала, па су се сви они од европског фудбала опростили пре Кипрана.

Изабраници Ивана Јовановића су у последњем првенственом мечу одиграли без голова против градског ривала Омоније, док је Реал декласирао екипу Сосиједада са 5:1.

"Ово је највећи успех у историји клуба и велика ствар за кипарски фудбал. Велика је част представљати Кипар међу осам најбољих тимова у Европи. Изузетно поштујемо Реал Мадрид, али против њих ћемо одиграти као и у свим претходним мечевима у Лиги шампиона ове сезоне. Стигли смо до четвртфинала и поново ћемо дати све од себе", рекао је један од челника Апоела Паникос Хаџилијасис.

Према најавама локалних медија, суспендованог Густава Мандуку у нападу Апоела требало би да замени бивши фудбалер Црвене звезде Иван Тричковски.

Кипрани су ове сезоне у Лиги шампиона на свом терену славили у пет од седам утакмица, али никада до сада у европским такмичењима нису победили један шпански тим.

Тренер Реала Жозе Мурињо увео је овог месеца "тишину" у обраћању медијима, а прекинуће је тек данас када ће, према правилима УЕФА, морати да се обрати на конференцији дан пред меч.

Мадриђани су у досадашњем току Лиге шампиона одиграли осам утакмица и победили седам пута, уз само један реми против московског ЦСКА.

Мурињо на сутрашњој утакмици неће моћи да рачуна на суспендованог везисту Ћабија Алонса.

Прва утакмица четвртфинала Лиге шампиона, Апоел–Реал Мадрид, игра се сутра од 20.45 на стадиону у Никозији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару