Роналдо нови Бекс

Кристијано Роналдо има могућност да, попут Дејвида Бекама, постане нова машина за прављење пара.

Кристијано Роналдо има могућност да замени Дејвида Бекама на месту фудбалера који највише зарађује од спонзора и реклама, процењују експерти.


"Постоји потреба за великим именом у фудбалу. Бекам, због година и због тога што му је крај каријере све ближи, полако губи то звање, а Роналдо је идеалан наследник 'бренда Бекам'", оцењује Сајмон Чедвик, професор на Ковентри универзитету у Енглеској.

Чедвик, који је проучавао шта чини играча који је "велики бренд у спорту", рекао је да Роналдо поседује многе потребне квалитете: има технику, физички изглед, игра у добром клубу, и ужива у фудбалу.

Двадесетчетворогодишњи Португалац већ се појављивао у рекламама за "Пепе џинс", "Најки", "Кока-Колу", за видео игрице и за једно индонежанско енергетско пиће.

Зарађивао је 19,6 милиона долара годишње ван терена док је играо за Манчестер јунајтед, док је Бекам претходне године инкасирао 42,5 милиона.

"Роналдо је у фантастичној позицији. Реал има одличан маркетинг, и велики број навијача", објаснио је Џејми Вајн-Морган, извршни директор "M&C Saatchi Sport and Entertainment".

Вајн-Морган је и рекао да Роналдо мора бити пажљив да не буде превише експониран, и да не прави много "малих" послова.

Ипак, експерти су пронашли и Роналдове мане, које могу утицати на његов посао ван терена. Недостаје му породични живот (што Бекам има), и често га оптужују да није тимски играч.

"Бекам је био веома успешан у Реалу баш зато што је играо за тим. Мислим да Роналдо то нема. Роналдо треба да се мало 'смири' са неком девојком, и да заснује породицу", оценио је Чедвик.

Колико ће тачно Роналдо зарадити од реклама и спонзора, највише зависи од његове игре, јер велике компаније желе најбоље играче.

"Вероватно је и бољи фудбалер од Бекама, јер је разноврснији. Бекам је играч-радник, док је Роналдо природни таленат", рекао је искусни фудбалски агент Џон Холмс.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару