Модри од бруке

Казните Динамо, затражио је Франц Бекенбауер. Али, не јер је тим Здравка Мамића намештао утакмицу, већ јер се "предао". "То, једноставно, није у духу фудбала", рекао је "кајзер" Франц. Британски медији "прозивају" Платинија, јер је дозволио да у Лиги шампиона играју тимови попут Динама.

Страшан пораз против Лиона у Максимиру није престао да лупа по глави навијаче Динама ни три дана после утакмице, чији је резултат сасвим довољно понижавајући за сваког ко се било када појавио на трибинама стадиона у Загребу.

"Казните Динамо, али само јер се предао. То није у духу фудбала", рекао је Франц Бекенбауер, комантаришући утакмицу која већ данима пуни странице, што због сумњи да је намештена, што због чињенице да су "модри" без претерано јасног разлога, у једном тренутку, једноставно престали да играју.

Дејли мејл је гнев са Динама преусмерио на Мишела Платинија, оптужујући га да је крив за стварање система који екипама као што је Динамо омогућује да се појави у Лиги шампиона.

Еуроспорт, пак, сматра да је главни играч ове утакмице био Здравко Мамић.

У тексту названом "Комедија у Загребу", Еуроспорт наводи генерално високу стопу корупције у Хрватској, чињеницу да Динамо послује као удружење грађана, да Мамић апсолутно контролише Хрватски ногометни савез и да клуб финансира Загреб, а да породица Мамић узима огромне провизије од трансфера.

И на крају, нападач Лиона Бафетимби Гомис је рекао да намигивање Домагоја Виде нема везе са оптужбама да је утакмица намештена.

После петог гола Лиона, од укупно седам у мрежи Динама, Вида је узео лопту из гола и намигнуо Гомису док му је давао лопту. Холанђани, чији је Ајакс страдао због ватромета на Максимиру, су полудели од беса.

"Само смо се насмејали на терену... Фудбал није рат", рекао је Гомис.

Да не буде никакве дилеме, утакмица између Динама и Лиона није под лупом истраге УЕФА јер није било сумњивих уплата на кладионицама, али ће коначна одлука бити донета тек када буду сложене све коцкице.

Лион је одмах стао у заштиту Динама, оптужујући Ајакс и Холанђане да кривицу за неуспех желе да свале не неког другог.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару