Читај ми!

Потпредседник НБА лиге Мејер: Јокић и Дончић су променили игру

Олимпијске игре биле су заиста сјајне, не само што се тиче играча из мушке и женске НБА лиге, којих је било 135, већ због нивоа такмичења, посебно онога што су показали Америка и Србија, рекао је потпредседник НБА лиге Нил Мејер.

"Наш тим је губио 17 разлике на полувремену, 13 у последњој четвртини, где су Јокић и Богдановић одиграли сјајну утакмицу, али је успео да се врати предвођен ЛеБроном и Каријем. То нам показује колико су тимови изједначени, један шут пресуди на једну или другу страну", рекао је Мејер у интервјуу Танјугу.

"То што се десило на Олимпијским играма генерално помаже у развоју темеља кошаркашког спорта", додао је он.

"Сјајно је за развој кошарке и ову региону да имају играче који представљају своје земље у НБА лиги".

Мејер борави у Београду на другом јуниорском НБА турниру, који окупља кошаркаше и кошаркашице узраста од 13 и 14 година из Србије, Хрватске, Словеније и први пут Босне и Херцеговине.

"Овај турнир је глобална платформа за нас, са жељом да привучемо дечаке и девојчице широм света. У овој регији конкретно, ми имамо доста програма за младе и лигашких турнира, али их такође спајамо у овај турнир овде. Мислим да овакви турнири омогућују деци да виде другу децу њихов узраста како се развијају, можда шта треба да ураде да би напредовали, потенцијално да могу да играју за национални тим, за професионални клуб, НБА или женске НБА што би био апсолутни циљ. Имајући играче из ове регије попут Николе Јокића, Луке Дончића који инспиришу ту децу, то је одлична платформа и омогућује нам да комуницирамо кроз кошарку".

Из перспективе НБА лиге, играчи из овог региона и Европе су многи допринели развоју саме игре, нагласио је Мејер.

"Када се вратимо у назад и погледамо на неке легенде које су играле попут Владе Дивца, Пеђе Стојаковића, Тонија Кукоча, али сад имамо млађу генерацију коју предводе Никола и Лука, деца имају прилику да гледају и да унапреде игру и наставиће да расту, јер ће и они сутра инспирисати неку другу генерацију да остваре жеље и потенцијално играју у НБА лиги. То је одлично за игру, они су такође и променили начин игре који се игра данас, више темпа, доста знања, веома дисциплиновано и то је утицало на НБА и тако ће бити и у будућности", закључио је Мејер.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи