Читај ми!

Бајерн у "паклу" Арене, Партизан стреми ка првенцу

Кошаркаши Партизана против Бајерна играју меч трећег кола Евролиге. Дуел у "Београдској арени" биће уједно први пред домаћин навијачима у новој сезони Евролиге.

Бајерн у "паклу" Арене, Партизан стреми ка првенцу Бајерн у "паклу" Арене, Партизан стреми ка првенцу

Два пораза у Шпанији против Басконије и Реал Мадрида поставили су Партизан у незгодну позицију. Сусрет у Београду долази у правом моменту.

Неуиграност на гсотовању у Виторији може да се искористи као агрумент за пораз у првом колу, иако су црно-бели до средине последње деонице имали резутлатски плус. Против Реала у "Визинк арени" никад нисте фаворит, мада је и тад Партизан имао интервале добре игре.

Следи ривал по мери Партизана за почетак "дуплог кола", нарочито кад се узме у обзир крцата "Арена" и сигурни спектакл на трибинама.

Бајерн је изненадио тријумфом 97:89 над Реал Мадридом на свом терену, али је затим поражен у Атини од браниоца титуле Панатинаикоса са 94:79. 

Најзначајнија летња промена у редовима минхенског клуба je долазак недавног селектора Немачке Гордона Херберта по завршетку Олимпијских игара. Канађанин је Немачку попео на европски подијум, на кров света и међу четири тима у најјачем олимпијском турниру у скоријој историји. Бајерн му је најозбиљији клупски ангажман у тренерској каријери.

"Имају потпуно нови тим, али и даље једног од најбољих тренера свих времена на свету. Он је легенда, проучавао сам га и покушавао да учим од њега. Биће одлична атмосфера какву сам видео само на телевизији. То ће ми бити прва утакмица тамо, радујем се томе. То је добра шанса за наш тим да се докаже овде после велике победе у Бону", рекао је Херберт o ривалу.

Позната и (не)пожељна лица у редовима Бајерна

Основа самог састава је задржана уз неколико врло добро познатих имена. Конкретно, међу бековима су бивши играч Партизана Јам Мадар и Црвене звезде Шабаз Нејпир. Навијачи Партизана биће подељених емоција према својим бившим члановима, капитену ривала, обожаваном Владимиру Лучићу и Мадару, који је навео гнев "Гробара" после врло неславног растанка. Што се тиче Нејпира, с обзиром да су га због својих игара омрзиле и присталице Звезде, нема претерано великих разлога да се плаши салве увреда, звиждука и повика са трибина.

Такође, репрезентативац Немачке Јоханес Фојтман је обновио сарадњу са Хербертом, доневши ветеранско искуство у тим.

Члан црно-белих Исак Бонга ће се по први пут сусрестви са својим бившим саиграчима и пријатељима.

У претходних 10 година, ова два тима су одиграли шест међусобних дуела и резултат је нерешен 3-3. Домаћини су славили у сусретима у сезони 2013/14, па се чекало осам година до поновног укрштања путева. Црно-бели су у сезони 2022/23 тријумфало окончали окршаје и у Минхену и у Београду, да би им немачки клуб узвратио наредне сезоне. Нарочито болан пораз био је онај у Београду, где је победоносну тројку на секунд до краја погодио Силван Франциско преко Френка Каминског за 79:78.

Меч Партизан-Бајерн почиње у 20.45 и можете да га пратите из часа у час на нашем порталу.

Евролига, треће и четврто коло:

Уторак (3. коло):
Алба - Асвел 19.30
Фенербахче - Црвена звезда 19.45
Макаби - Ефес 20.05
Олимпијакос - Олимпија Милано 20.15
Басконија - Реал Мадрид 20.30
Париз - Панатинаикос 20.30
Виртус - Жалгирис 20.30
Партизан - Бајерн

Среда (3. коло):
Барселона - Монако 20.30

Четвртак (4. коло):
Алба - Фенербахче 19.30
Макаби - Партизан 20.05
Милано - Жагирис 20.30
Бајерн - Париз 20.45
Реал Мадрид - Панатинаикос 20.45

Петак (4. коло):
Монако - Виртус 19.00
Ефес - Олимпијакос 19.30
Црвена звезда - Барселона 20.00
Асвел - Басконија 20.30

уторак, 15. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи