Монако без Калатеса и Коркмаза савладао Макаби

Кошаркаши Монака победили су на свом паркету екипу Макабија из Тел Авива резултатом 85:79 у првој утакмици другог кола Евролиге.

И без повређених Ника Калатеса и Фуркана Коркмаза, Монако је успео да савлада Макаби на свом терену и упише другу победу од почетка нове евролигашке сезоне, иако је средином првог полувремена морао да јури двоцифрени заостатак.

Након првих десет минута кошарке два поена предности имали су гости из Тел Авива - 23:21. Могли су и више, пошто су добро трчали, изнудили велики број слободних бацања и средином првог квартала повели са 14:9, али су потом посустали у нападу на неколико минута и дозволили Монаку да направои серију 10:1.

Ипак, поново је уследио период боље игре Макабија и низ исхитрених и непрецизних шутева изабраника Саше Обрадовића, па су гости после тројке Лојда први пут стекли двоцифрену предност (23:33) почетком друге четвртине.

Разиграо се тада Мајк Џејмс, почео да погађа шутеве и дели асистенције саиграчима. Успео је у неколико наврата да смањи заостатак свог тима на три поена, али не и да спречи Макаби да на велики одмор оде са залихом - 41:46.

Трећи квартал у потпуности је припао кошаркашима Монака и донео преокрет. Примили су домаћи само 14 поена, а убацили десет више и у одлучујућих 10 минута ушли са плус пет - 65:60.

Чим је почела последња четвртина Монако је поенима Окобоа и Блосомгејма направио серију 5:0 и први пут стигао до двоцифрене предности - 70:60. Није се Макаби предао, брзо је и значајно смањио заостатак и константно био за петама противнику, али је тројка Окобоа при резултату 80:77, минут и по пре последњег звука сирене, дефинитивно преломила меч у корист домаћина.

Окобо и Џејмс су са по 17 постигнутих поена били најефикаснији у победничком тиму. Мотијунас их је пратио са 11, а 10 поена је убацио Папајанис, уз седам ухваћених лопти.

Макаби је предводио Џордан Лојд са 16 поена. По 13 су убацили Риверо и Џејлен Хорд.

Монако ће у наредном колу Евролиге гостовати у Барселони, док Макаби иде у Истанбул на ноге Ефесу, а два дана касније дочекује Партизан у београдском "Пиониру", где игра као домаћин због рата у Израелу.

Евролига, друго коло:

Среда:
Монако - Макаби Тел Авив 85:79
Црвена звезда - Басконија - у току

Четвртак:
Ефес - Фенербахче 19.30
Асвел - Виртус Болоња 20.00
Панатинаикос - Бајерн Минхен 20.15
Реал Мадрид - Партизан 20.45

Петак:
Олимпијакос - Жалгирис 20.15
Барселона - Алба Берлин 20.30
Милано - Париз 20.30

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи