Обрадовић задовољан новајлијама: То се мени за три године у Партизану није догодило

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић каже да је задовољан посвећеношћу нових играча црно-белих и да му се за претходне три године у Београду није десило да седморица младих кошаркаша остану након тренинга да шутирају.

Гостујући у подкасту X&O's chat тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић истакао је у разговору са Едином Авдићем да је задовољан навикама и посвећеношћу нових играча црно-белих.

"Први тренинг који смо имали, седам српских младих играча, сви су остали да шутирају када сам завршио тренинг. И странци, али бога ми на крају су њих седморица остали да шутирају. То се мени за ове три године у Партизану није догодило. Посвећеност. Било је неких играча које смо молили да долазе кад је слободан дан, а они никада нису дошли. Како ћеш да постанеш шутер? Кад завршимо тренинг, ја дам задатак да се убаци 100 шутева, а они ме гледају и кажу: 'А зашто 100?'. Најбољи које сам тренирао су свако јутро долазили и убацивали по 500 шутева. То је суштина", рекао је Обрадовић.

Још једном је истакао да није био план да се током летње паузе промени цео тим.

"Испало је тако из разноразних околности. Неки играчи су имали жељу да иду, неки су били под уговором. Сматрам да је увек најбоље да се поштује жеља играча. Имали смо и ми неке опције. Суштина је да је играч слободан да ради шта хоће када заврши уговор. Наше опредељење је да направимо овакав тим какав смо направили и наравно да је одговорност на мени као тренеру. Како ће то да изгледа, знаћемо на крају сезоне. Онда ће сви имати прилику да критикују или да хвале", рекао је Обрадовић.

Напоменуо је да је са стручним штабом анализирао велики број играча на тржишту.

"Мислим да нисмо гледали мање од 80 играча. Све што је било на тржишту смо прошли. Немогућа мисија је да све погодиш. Било је изненађења да играч испадне много бољи него што си очекивао, за неке да су баш онакви како си претпостављао, а неки да буду разочарење. Кад некога потпишеш и направиш тим, ја сматрам да су најбољи и у њих највише верујем, то се није променило", нагласио је Обрадовић.

Црно-бели су припреме за нову сезону започели 20. августа у Београду. У петак ће у Хали 3 Београдској сајма угостити грчи АЕК, док у недељу на истом месту играју против Париза, новог члана Евролиге.

среда, 11. септембар 2024.
19° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару