Сплит ноћна мора за српске клубове у АБА лиги - поражен и Борац

Кошаркаши Сплита победили су у Чачку екипу Борца резултатом 73:61 у шестом колу регионалне АБА лиге.

Сплит ноћна мора за српске клубове у АБА лиги - поражен и Борац Сплит ноћна мора за српске клубове у АБА лиги - поражен и Борац

Сплит је права ноћна мора за српске клубове у АБА лиги. Некадашњи првак Европе уписао је три тријумфа од почетка нове сезоне регионалног такмичења и сва три против представника Србије. Прво је изненадио Црвену звезду на Грипама, у претходној рунди је прекинуо победнички низ Меге, а данас је у Чачку савладао и екипу Борца.

Упркос бољем почетку Сплита, који је утакмицу отворио вођством од 7:2, прва четвртина је завршена резултатом 15:15.

Чачани су средином другог квартала умакли на до тада највећих плус девет (32:23), али су гости из Далмације одговорили серијом 9:2 и до краја првог полувремена смањили заостатак на свега два поена - 34:32.

Трећи период припао је Сплићанима. Решили су га у своју корист резултатом 21:15, после дужег времена преузели вођство и у одлучујућих десет минута ушли са залихом од четири поена - 49:53.

Наставили су гости у истом ритму, отворили четврту четвртину серијом 8:2 и први пут стекли двоцифрену предност (51:61), која је за Борац била недостижна пошто је убацио само 12 поена у последњих десет минута кошарке.

Победнички тим предводио је Шенон Шортер са 20 постигнутих поена и девет скокова. Двоцифрен је био још само Шкара са 15.

Међу играчима Борца истакао се Паулијус Валинскас са 16 поена (3/6 за три). Јошило је убацио 13, а Ђорђе Гагић 11 поена.

Борац сада има скор 2-4, а у наредној рунди АБА лиге играће против Игокее у Александровцу. Сплит ће дочекати Спартак из Суботице у покушају да продужи победнички низ против српских клубова.

АБА лига, шесто коло:

Субота:
Партизан - Крка 96:63
Задар - Црвена звезда 77:84
Цибона - Дубаи 74:102

Недеља:
Мега - Игокеа 64:73
Борац - Сплит 61:73
Цедевита Олимпија - Будућност 71:91
Спартак - Морнар 85:64

Понедељак:
Студентски центар - ФМП 18.00

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи