АБА лига објавила анализу меча између Будућности и Црвене звезде

Судијска комисија АБА лиге објавила је анализу меча петог кола између кошаркаша Будућности из Подгорице и Црвене звезде који се одиграо у понедељак.

Црвена звезда је победила Будућност у Подгорици резултатом 75:73, а меч су обележили прекиди, као и пражњење дела трибина на којима су били домаћи навијачи због увредљивог скандирања.

"На основу судијске експертизе утврђено је да је суђење у првом полувремену било на изванредном нивоу са свега неколико погрешних одлука, које нису утицале на ритам утакмице, нити је било икаквих реакција учесника меча на њих", наводи се у саопштењу Судијске комисије АБА лиге.

У саопштењу се додаје да се суђење у другом полувремену наставило у истом ритму и са истим квалитетом све до несрећног тренутка када се повредио Џоел Боломбој.

''После тога званичник клуба је искључен, утакмица је прекинута због увреда од стране гледалаца и део трибина је морао да буде искључен", поручује се у саопштењу.

Из АБА лиге даље наводе да су ови догађаји покварили ритам утакмице, као и одличан посао који су арбитри одрадили до тог момента.

"То не може да буде изговор за судијски тим за неколико погрешних одлука које су донете у наставку утакмице. Све одлуке које су донете или су морале да буду донете су утврђене. Нажалост, ситуација која се издвојила је када није досуђен прекршај код шута на 3:27 пре краја утакмице. Тада је играч Звезде Урош Плавшић направио фаул на играчу Будућности Алену Омићу. Судија Хаџић, који је стајао испод обруча је у том моменту подигао руку без звиждука, а онда је одмах потом спустио. Таква одлука је апсолутно испод потребних стандарда АБА такмичења", наводи се у саопштењу.

Судијска комисија регионалног такмичења даље наводи да је због тога судија Хаџић добио исподпросечну оцену, која активира неке ставове из Правилника о поступцима судијске комисије.

"Акција која такође захтева додатно појашњење је последњи напад Будућности, када је Рајт кренуо у продор ка кошу. Чињеница да никаква одлука судија није донета је била исправна, јер играч Црвене звезде Геидраитис, који је скочио у свом цилиндру, играо је одбрану у складу са границама које су дозвољене по правилима Фиба", додаје се у саопштењу судијске комисије.

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи