Мали српски дерби на Новом Београду припао Меги након узбудљиве завршнице

Кошаркаши Меге победили су на свом паркету екипу ФМП-а резултатом 83:80 у српском дуелу другог кола регионалне АБА лиге.

Мали српски дерби на Новом Београду припао Меги након узбудљиве завршнице Мали српски дерби на Новом Београду припао Меги након узбудљиве завршнице

Ретко ко би се кладио на то, али Мега је нову сезону АБА лиге отворио са два тријумфа. Након Крке у првом колу, млада екипа Марка Бараћа савладала је на Новом Београду ФМП у малом српском дербију друге рунде регионалног такмичења.

Изузетно занимљива, узбудљива и динамична утакмица у Хали спортова "Ранко Жеравица" решена је у самој завршници, која је припала храбрим играчима Меге, иако су већим делом утакмице морали да јуре предност ФМП-а. 

Гости из Железника су водили током читавог првог полувремена. Имали су средином другог кварталу и 12 поена предности (21:33), али је Мега одговорила серијом 11:0 и свела заостатак на пола коша. Ипак, пре одласка на паузу, ФМП је, предвођен расположеним Војиславом Стојановићем, вратио разлику на комотнијих седам поена - 38:45.

Контролисао је ФМП резултат и у другом полувремену и чувао благу предност све до почетка последње деонице, када су домаћи појачали агресивност, растрчали се у нападу и серијом 7:0 прешли у вођство (66:65) први пут још од уводних минута и резултата 3:2.

Брзо су се гости консолидовали, пронашли пут до коша и поново умакли на плус пет, али ни тада нису сломили упорну Мегу. Два минута пре последњег звука сирене на семафору је писало 76:76.

Коста Кондић је био прецизан са полудистанце за ново вођство екипе у розим дресовима, а ФМП није искористио наредна три напада, па је Илија Милијашевић 18 секунди пре краја утакмице добио прилику да са линије пенала запечати тријумф. Погодио је само друго, па су гости после тајм-аута Саше Никитовића пошли по изједначење и продужетак.

Кајл Џек је на време фаулирао Ребеца и мудро спречио покушај за три поена. Словенац је са линије пенала смањио на 79:78, али ни Петровићу на другом крају терена није задрхтала рука. Настављена је серија слободних бацања, Ребец је убацио још два и разлику поново свео на поен, али је сталожен био и Милијашевић за 83:80.

Остало је гостима осам секунди за последњи посед, одговорност је поново преузео Ребец и промашио тежак шут за три поена, који је одапео ван баланса у намери да изнуди фаул пре него да лопта прође кроз обруч.

Најефикаснији у победничком тиму био је Коста Кондић са 20 постигнутих поена. Један мање убацио је Филип Јовић. Са 12 поена допринели су Џек и Марковић, а на 11 се зауставио Петровић.

ФМП је предводио Стојановић са 21 поеном. Ребец је постигао 14, а изузетну партију одиграо је искусни Огњен Кузмић, који је још половином друге четвртине дошао до дабл-дабл учинка. Меч је окончао са 15 поена и чак 19 ухваћених лопти. Само четири скока су му фалила да изједначи рекорд АБА лиге.

Вечерас од 19.00 часова на програму је још један српски окршај у другом колу АБА лиге - Спартак у Суботици дочекује Партизан. Два сата раније, у Љубљани ће се састати Цедевита Олимпија и Дубаи.

АБА лига, друго коло:

Среда:
Задар - Игокеа 76:79

Субота:
Црвена звезда - Морнар 91:72
Будућност - Сплит 97:75

Недеља:
Мега - ФМП 83:80
Цедевита Олимпија - Дубаи 17.00
Спартак - Партизан 19.00

Понедељак:
Борац - Крка 19.00

Уторак:
Цибона - Студентски центар 19.00

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи