ФМП уписао први пораз у ЛШ, Ли изједначио рекорд и показао зашто га јуре евролигаши

Кошаркаши ФМП-а изгубили су у Дворани "Александар Николић" од турске Манисе резултатом 101:97 у утакмици другог кола групе Х Фибине Лиге шампиона.

ФМП уписао први пораз у ЛШ, Ли изједначио рекорд и показао зашто га јуре евролигаши ФМП уписао први пораз у ЛШ, Ли изједначио рекорд и показао зашто га јуре евролигаши

Након победе над Перистеријем у првом колу, једини представник Србије у Фибиној Лиги шампиона забележио је први пораз, пошто је у Београду изгубио од турске Манисе, која је после две одигране рунде остала једини непоражени тим у групи Х.

Тврду и узбудљиву утакмицу, током које су се противници често смењивали у вођству, гости су преломили у финишу, захваљујући невероватном Сејбену Лију и његовој партији каква се у Европи ретко виђа.

Амерички бек, за којег се ових дана распитује неколико учесника Евролиге, показао је зашто је тренутно најпожељнији кошаркаш на Старом континенту. Надмашио је свој учинак из првог кола, када је постигао 36 поена, и вечерас у "Пиониру" убацио 43, изједначивши рекорд Фибине Лиге шампиона, који је 2019. поставио Кифер Сајкс.

Другу утакмицу заредом Маниса је, предвођена Лијем, постигла више од 100 поена. Држао се ФМП дуго, пружио јак отпор, али је Ли остао нерешив проблем. Није екипи из Железника помогло ни 25 поена Данила Тасића и 20 Матица Ребеца.

Расположен је у редовима гостујућег тима био и Иго Бесон, који је допринео тријумфу са 21 поеном, док је Мартинас Еходас додао 17.

Маниса је сада лидер групе Х са две победе, ФМП и Мурсија имају скор 1-1, док Перистери има два пораза.

ФМП ће наредну утакмицу на европској сцени одиграти 22. октобра против Мурсије у Шпанији.

Победници група пролазе директно у топ 16 фазу Лиге шампиона, док ће другопласирани и трећепласирани тимови из свих група играти плеј-ин после којег ће бити познато и преосталих осам учесника топ 16 фазе.

Фиба Лига шампиона, друго коло:

Група Х:
Перистери - Мурсија 76:81
ФМП - Маниса 97:101

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи