Партизан у финалу припремног турнира у Италији

Кошаркаши Партизана победили су италијанску Дертону резултатом 96:94 после продужетка (85:85) и пласирали се у финале припремног турнира у сицилијанском граду Трапанију.

Партизан је на полувремену имао плус три (44:41), средином треће деонице имао је и плус 14, а плус 10 (68:58) пред последњу четвртину.

Дертона је успела да истопи предност Партизана и три и по минута пре краја стигла на минус један (77:78). Минут и 16 секунди пре краја било је 82:82.

Тројком Френка Ниликине 26 секунди пре краја Партизан је повео 85:82. Искусни 37-годишњи Кајл Вимс је у последњем нападу Дертоне из другог покушаја погодио тројку на три десетинке пре краја.

У продужетка ниједна екипа није успела да стекне предност већу од два поена, а поенима Брендона Дејвиса Партизан је стигао до победе. Дертона је имала два шута за победу, али их није реализовала.

Центар Партизана Тајрик Џонс је напустио меч у финишу регуларног тока због проблема са задњом ложом. Партизан ће сутра у финалу турнира играти против победника меча Трапани (Италија) - Голден Кингс (Јапан).

недеља, 08. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару