Смаилагић о одласку из Партизана: Нисам хтео да будем део онога што се дешавало у Србији

Доскорашњи кошаркаш Партизана и нови играч литванског Жалгириса Ален Смаилагић каже да одлука о промени средине није била нимало лака, али да су се у Србији дешавале ствари у којима није желео да учествује.

Повремени репрезентативац Србије Ален Смаилагић напустио је овог лета Партизан, за који је играо од 2021. године, и постао нови кошаркаш Жалгириса.

Тим из Каунаса је увелико започео припреме за нову сезону, а Смаилагић је за портал BasketNews на отвореном тренингу говорио о тешкој одлуци да оде из Београда...

"Није то била одлука, једноставно боља прилика да играм кошарку. У Србији се дешавају неке ствари о којима не бих хтео да говорим. Нисам хтео да будем окружен таквом енергијом. Партизан као клуб је сјајан, тренер је сјајан. Жељко Обрадовић ми је као отац, као строги отац додуше. Неке ствари које су се дешавале у земљи, нисам хтео да будем део тога. Не желим ни са ким да се бијем. Само желим да играм кошарку и коначно уживам у њој", рекао је Смаилагић.

Истиче да су у екипи сви били јединствени, да су волели једни друге, али да су се дешавале ствари које су ван  контроле играча.

"Чак и ван тренерове контроле. То је све долазило са стране, а неки од нас су се први пут сусрели с тиме. Тешке одлуке морају да се донесу с времена на време", испричао је Смаилагић.

Навео је и разлоге због којих се одлучио да каријеру настави баш у Жалгирису...

"Прво што ми је тренер рекао: 'Честитам на свадби. Само упамти: Срећна жена, срећан живот.' Супруга се тада шалила: 'Потпиши одмах, већ га обожавам!' Одлично ми је овде. Каунас је град кошарке. Сви воле кошарку, сви је живе овде. Видим да су улазнице већ скоро распродате. Људи се туку за њих, морају да их резервишу месец дана унапред. Обожавам то! Волим људе који воле кошарку. Мислим да ћу уживати овде", истакао је Смаилагић.

четвртак, 05. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару