Читај ми!

Егзибициони турнир у Абу Дабију, прилика да се "орлови" надмећу са Америком

Кошаркаши Србије ће на егзибиционом турниру у Абу Дабију играти против репрезентација Сједињених Држава и Аустралије. Ова два меча прилика су за Светислава Пешића да види какве су могућности екипе и лакше одреди састав који ће представљати државу на Олимпијским играма.

Егзибициони турнир у Абу Дабију, прилика да се "орлови" надмећу са Америком Егзибициони турнир у Абу Дабију, прилика да се "орлови" надмећу са Америком

Наредна три дана публика у Абу Дабију имаће прилику да гледа три кошаркашке селекције које су међу пет најбољих на свету.

Вероватно најозбиљнији припремни мечеви и за Сједињене Државе, и за Аустралију и за Србију пред Олимпијске игре у Паризу.

Распоред мечева у главном граду Уједињених Арапских Емирата: Аустралија – Сједињене Државе (15. 7, 18.00), Србија – Аустралија (16. 7, 18.00), Сједињене Државе – Србија (17. 7, 18.00).

Сви дуели се играју у "Етихад арени", чије су трибине формиране у облику сузе. У овој арени одиграно је неколико ММА догађаја, а 2021. године у овом делу света одиграна је и прва НБА предсезонска утакмица у којој су снаге одмерили Атланта хокси и Милвоки бакси.

Карте за утакмице у овој занимљивој арени крећу се од 13 до 230 долара.

Сједињене Државе су одиграле тек један припремни меч до сада, а у њему су биле боље од суседне Канаде са 86:72. У њему је највише пружио Ентони Едвардс, који је убацио 13 поена за 19 минута.

Аустралија је до сада одиграла четири припремна дуела. Једном је ремизирала док је уписала и три тријумфа. У првом је победила Јапан са 90:89, док је дан касније играла нерешено 95:95.

После тога је уписала две победе против Кине, и обе су биле убедљиве. У првом мечу је била боља – 107:87, 2. јула, док је два дана касније била више него убедљива 91:58.

Србија је у Паризу са 79:67 победила домаћина упркос изостанцима оба примарна крилна центра – Дејана Давидовца и Николе Јовића, који имају проблеме са повредама. Давидовац ће се опоравити за учешће на Играма, док је статус Јовића засад непознат.

Богдан Богдановић и Никола Јокић носили су напад репрезентације Србије, док је одбрана "орлова" била на највишем могућем нивоу. 

Сједињене Државе у Париз шаљу једну од најбољих репрезентација у својој историји. После "Дрим" и "Ридим тима" у Паризу ће се такмичити екипа коју на друштвеним мрежама почињу да зову "осветницима" што је алегорија на серијал суперхеројских филмова из Марвеловог универзума.

Србија ће имати прилику да се окуша са најбољом светском селекцијом против које ће играти и на уводном мечу на Олимпијским играма 28. јула од 17 часова.

Аустралија је на Олимпијским играма у А групи са екипама Шпаније, Канаде и Грчке, док су у групи Ц заједно Србија и Сједињене Државе са Порториком и Јужним Суданом.

уторак, 16. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару