Читај ми!

Пешић: Лучић није отказао, али је рекао да не може да игра за репрезентацију

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић истакао је да Владимир Лучић неће играти за репрезентацију на Олимпијским играма.

Светислав Пешић је приликом гостовања у "Кошаркашком подкасту са Луком и Кузмом" навео да Лучић није отказао позив за репрезентацију, већ да му је саопштио да не може да пружи најбоље партије за национални тим.

"Лучић није отказао, али је рекао да не може. Када дођеш у репрезентацију ти на себе преузимаш одговорност свог индивидуалног учинка. Друго, одговорност према саиграчима, мораш добро да се припремиш да би могао да испуниш сва очекивања својих другова из тима. И наравно, очекивања од тренера. Ако ниси спреман то да изнесеш, кажеш – не могу. То раде најбољи играчи на свету. То ради и Јокић, између осталих. Лучић је рекао: 'Ја ћу да дођем, али то што ја желим од себе да дам за репрезентацију и што ти очекујеш од мене да ја дам, на то нисам спреман", истакао је Пешић.

Селектор се осврнуо и на повреду Николе Јовића, који је недавно виђен на аеродрому "Никола Тесла" у Београду са ортопедском чизмом.

"Мислим да ништа није критично, али знаће се вероватно две недеље после повреде. Нога му је под отоком... Није зглоб. Али није ни, као што негде сам видео, неки пишу пета, метатарзална кост и тако даље. Није. Видећемо, снимци су добри, али не толико добри зато што је огроман оток. Хематом, па не може да се види. Али добро, већ сад се ради на томе ових дана да тај оток прође, не само због снимања, него због следећег корака у тој терапији", поручио је селектор Пешић.

Олимпијске игре у Паризу почињу 26. јула. Кошаркашка репрезентација Србије се налази у групи са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и победником квалификационог турнира у Порторику. 

Окупљање националног тима у циљу припрема за Игре у Паризу најављено је за 24. јун.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије