Читај ми!

Бостон на корак до титуле, Далас пред немогућим задатком

Кошаркаши Бостон селтикса савладали су Далас мавериксе резултатом 106:99 у трећем мечу финалне серије НБА лиге и сада их само једна победа дели од новог шампионског наслова.

Ниједна екипа се никада није вратила након заостатка од 3:0, тако да ће и Маверикси морати да направе историјски подухват како ди дошли до друге титуле у својој историји.

Далас је на почетку меча пред својим навијачима изгледао много боље него што је то био случај у прве две утакмице у гостима. Имали су Маверикси предност током читаве прве четвртине, да би Бостон у њен смирај успео да се врати у игру.

Друга деоница је протекла у изједначеној борби, те се на полувреме отишло са предношћу Даласа од пола коша.

Стандардно поентерски добро расположеном Луки Дончићу се овога пута придружио и Кајри Ирвиниг, али је помоћ остатка тима у нападу изостајала, док су са друге стране Бостон предводили пробуђени Џејсон Тејтум и одлични Џејлен Браун.

У трећој четвртини су изабраници Џејсона Кида упали у једну од својих црних серија, којих је било превише у прва два сусрета, што су Селтикси искористили да направе 15 поена предности пред улазак у последњи квартал.

Највећа предност гостију у четвртој четвртини износила је 21 поен, а онда је остатак домаће екипе одлучио да коначно проигра и помогне Дончићу и Ирвингу.

За око пет минута Далас је успео да у потпуности истопи разлику и приђе на три поена заостатка на четири минута пред крај.

Међутим, тада се десио пресудни момемнат меча, а то је било прво Дончићево искључење у плеј-оф каријери због шест фаулова. Браун и Дерик Вајт су то искористили и својим поенима у завршници успели да преломе утакмицу.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Џејсон Тејтум са 31 поеном, док је поен мање постигао Џејлен Браун.

На другој страни се истакао Кајри Ирвинг са 35 поена, а Дончић је убацио 27 уз нешто лошији проценат шута (11/27).

Наредни дуел на програму је у ноћи између петка и суботе са почетком у 2.30 по средњоевропском времену.

Бостон би победом дошао до рекордних 18 титула, док би на другом месту са 17 остали Лос Анђелес лејкерси.

четвртак, 20. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије