Читај ми!

Партизан и Звезда играју финале Супер лиге Србије

Кошаркаши Црвене звезде у дворани "Александар Николић" од 20 часова дочекују екипу Партизана у првој утакмици финала кошаркашке Супер лиге Србије.

Партизан и Звезда играју финале Супер лиге Србије Партизан и Звезда играју финале Супер лиге Србије

Партизан и Звезда играју последње дуеле ове сезоне. После финала Купа Радивоја Кораћа и финала АБА лиге, играју завршницу и у Супер лиги.

Звезда је до финала дошла после убедљивих победа над ФМП-ом. У првом мечу било је 97:87, док су црвено-бели у наредном надиграли ривала 98:75.

Партизан против Меге играо мајсторицу. Кошаркаши Жељка Обрадовића без много проблема савладали су ружичасте у првом дуелу када је било 82:72. 

Други дуел је припао екипи Марка Бараћа 92:88, али је Партизан у мајсторици био више него убедљив 96:68.

Навијачи ће у дворану моћи само са сезонским улазницама

Црвено-бели су саопштили да ће као и у финалној серији АБА лиге бити омогућен улазак само навијачима који имају сезонске улазнице.

"Клуб ће се током викенда огласити са додатним и неопходним сервисним информацијама, а овом приликом апелујемо на све наше присталице које се буду нашле у дворани током прве утакмице да навијају фер и спортски, без убацивања предмета на паркет, било каквог вређања ривала уз максималну подршку нашем тиму на паркету", наводе из редова Звезде.

Партизан има кадровске проблеме

У екипи Партизана поред отписаних Доужера, Нанелија и Каминског неће бити ни Бруна Кабокла.

"Центар Партизана Бруно Кабокло, прекршио је клупску дисциплину и у петак је својевољно напустио тим пред финале Супер лиге Србије. Играч је без дозволе клуба и било каквог обавештења отпутовао за Орландо, наводно због обавеза у националном тиму Бразила", пише у саопштењу црно-белих.

Против играча је покренут дисциплински поступак.

"Партизан се у својој историји није сусретао са оваквим потезима играча и учиниће све правне кораке да на најбољи могући начин заштити своје интересе. Бруно Кабокло је својевољним напуштањем тима учинио преседан и на тај начин оставио саиграче без помоћи у финалу. Против играча је одмах покренут дисциплински поступак", наводе из Хумске.

Обрадовић: Дочекујемо утакмицу са много проблема

Тернер Партизана изјавио је да екипа дочекује дуел са много проблема, али ће дати максимум да одигра добру утакмицу.

"Почиње финална серија и није нека тајна да је започињемо са много проблема. Али, тако је како је, спремамо се са жељом да пружимо максимум и да против Звезде одиграмо добру утакмицу", рекао је Обрадовић за званични сајт Партизана.

Сферопулос пред меч: Важно је да будемо ментално спремни

Тренер кошаркаша Црвене звезде изјавио је да је важно да екипа буде психички спремна и да ће концентрација бити пресудна.

"Играмо финале Суперлиге, за нас је врло важно да будемо ментално спремни. Концентрација ће бити изузетно важна за ову финалну серију, и то концентрација да будемо спремни да се држимо нашег плана и у нападу и у одбрани. Очекујем и позивам наше навијаче да дођу да нас подрже, али и да покажу спортску културу“, рекао је пред прву утакмицу тренер КК Црвена звезда Јанис Сферопулос.

Девети дуел вечитих ривала ове сезоне

Од старта сезоне и октобра 2023. године ривали су се до сада састајали осам пута тим Жељка Обрадовића уписао је прве две победе, док је Јанис Сферопулос славио наредних шест пута.

Последњи пут су се састали у финалу регионалног такмичења, када је Звезда изненађујуће била боља са 3:0.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије