Партизан за 10 минута искалио бес на Меги и заказао финале са Звездом

Кошаркаши Партизана победили су екипу Меге резултатом 96:68 у одлучујућој утакмици полуфиналне серије плеј-офа КЛС Супер лиге Србије и са укупних 2:1 изборили пласман у финале, где их чека Црвена звезда.

Партизан за 10 минута искалио бес на Меги и заказао финале са Звездом Партизан за 10 минута искалио бес на Меги и заказао финале са Звездом

Пронашли су кошаркаши Партизана мотив да на паркет у Дворани "Александар Николић", где су данас били домаћини због заузетости "Београдске арене", изађу са много бољом енергијом и већом жељом него у прва два дуела полуфиналне серије плеј-офа КЛС Супер лиге.

Црно-бели су у првој четвртини на екипи Меге искалили сав бес наталожен током неуспешне сезоне која је недавно кулминирала поразом од Црвене звезде у финалу регионалне АБА лиге.

Нашпановани и изузетно чврсти у одбрану, а концентрисани и прецизни у нападу, свели су потпуно немоћну Мегу на девет поена у првом кварталу. На другом крају терена су убацили чак 39 и већ тада је било јасно ко ће у финале.

Партизан је утакмицу отворио серијом 8-0. Првих шест поена постигао је Кевин Пантер прецизним шутевима за три поена, а онда је Бруно Кабокло закуцао и принудио Марка Бараћа да затражи тајм-аут након непуних минут и по кошарке.

Није много помогло, пошто је екипа Жељка Обрадовића убрзо стекла и двоцифрену предност, а гости тек на истеку трећег минута скинули нулу са семафора и смањили вођство Партизана на 10:2. Испоставиће се да ће до краја првог периода убацити још само седам поена, а примити чак 29.

И када је деловало да је Мега поражена већ у првих 10 минута, Партизан је још једном показао да је константност врлине коју ове сезоне не познаје. Мега се прибрала на паузи између прве и друге четвртине и пронашла начин да испарира Партизановој чврстини, што је дешавања на терену окренуло наглавачке, па је након 39:9 за црно-беле у првој, друга четвртина завршена резултатом 22:8 за Мегу.

Упркос великом паду у игри и вођству које се брзо топило, имали су црно-бели довољно велику залиху да на време стану на кочницу и у другом полувремену уплове у мирније воде којима су стигли до коначне победе и финала плеј-офа Супер лиге Србије, где их чека Црвена звезда, која је у две утакмице елиминисала ФМП.

Када је Партизан трећи период решио у своју корист резултатом 23:16 и дефинитивно стекао недостижну предност, имао је Жељко Обрадовић луксуз да већ почетком четвртог квартала Алекси Димитријевићу приушти прве сениорске минуте, и то на дан када је постао пунолетан. Прихватио је млади центар Партизана најлепши рођендански поклон и показао завидну спретност у рекету. Уписао је осам поена, скок и асистенцију.

Прилику је добио и талентовани плејмејкер Саво Дрезгић, који је након епизоде у Сједињеним Америчким Државама поново међу црно-белима.

Најефикаснији у победничком тиму био је са 17 постигнутих поена Зек Ледеј, који такође данас слави рођендан, али 30. Један поен мање убацио је Данило Анђушић, док се Кевин Пантер зауставио на 10 (2/3 за три).

Мегу је предводио Филип Јовић са 21 поеном. По девет су постигли Андрија Јелавић и Никола Ђуришић, а један мање Урош Плавшић.

Финална серија КЛС Супер лиге почиње у понедељак, када Црвена звезда у "Пиониру" дочекује црно-беле. Други меч је на програму у среду у "Арени", а евентуална мајсторица би била одиграна 8. јуна у "Пиониру".

 

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије