Задар уложио жалбу због превелике буке на утакмици у Сплиту

Кошаркашки клуб Задар уложио је званичну жалбу због превелике буке у дворани на Грипама током утакмице финалне серије шампионата Хрватске између Сплита и Задра.

Задар уложио жалбу због превелике буке на утакмици у Сплиту Задар уложио жалбу због превелике буке на утакмици у Сплиту

Сплит је у среду пред својим навијачима на Грипама савладао Задар резултатом 87:77 у трећој утакмици финалне серије хрватске Премијер лиге. Сплићани воде са 2:1 у победама и биће у прилици да на свом паркету окончају серију и освоје титулу првака Хрватске.

Четврта утакмица на програму је у петак у 20.00 часова, а Задрани су направили несвакидашњу увертиру, пошто су уложили званичну жалбу на превелику буку током трећег дуела у Сплиту.

 "Две су ствари у питању. По нама непримерено је да службени спикер може бити уједно и вођа навијача. Надаље, иза наше клупе биле су две бродске сирене, а то се тако не ради", рекао је спортски директор Задра Денис Плеслић, који је ставио потпис испод жалбе.

Наравно, Сплићани тврде да је све било регуларно. Портпарол КК Сплит сматра да је атмосфера на Грипама била фер и коректна.

"На Грипама је била предивна атмосфера, баш какав дерби за првака и заслужује. Очекујемо да ће и у четвртој утакмици атмосфера бити иста, фер и коректна и са једне и са друге стране, те да ћемо сви уживати у кошарци. Победу нека однесе бољи", рекао је Маршић за Антену Задар.

Да све буде још необичније, директор КК Задар Еди Надаревић каже да не зна ништа о жалби. Њему бука није сметала, али се клуб свеједно жалио.

"Не знам ништа о жалби. Никаквих негативних тензија на утакмици није било. Била је права спортска атмосфера и права спортска бука, као и некад у Јазинама. Труба? То је уобичајено на оваквим утакмицама. Можда једино њихов спикер који у НБА стилу на микрофону заори када Сплит постигне кош, то је мало иритантно, али ни то није негативно јер у спортском контексту то је нормална ствар", истакао је Надаревић.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије