Бостон "пометлао" Индијану у финалу Источне конференције НБА лиге

Кошаркаши Бостона победили су у гостима екипу Индијане резултатом 105:102 и са укупних 4:0 у финалној серији Источне конференције изборили пласман у велико финале НБА лиге.

Бостон "пометлао" Индијану у финалу Источне конференције НБА лиге Бостон "пометлао" Индијану у финалу Источне конференције НБА лиге

Бостон је у серији против Индијане доминантно демонстрирао да је најбољи тим на Истоку, па ће у великом финалу напасти свој 18. прстен у историји НБА лиге. Након две победе на свом паркету, Селтикси су "пометлали" Пејсерсе у Индијанаполису.

У неизвесној четвртој утакмици са много преокрета тимови су се често смењивали у вођству, неретко су на семафору писала и два иста броја, али разлика ни на тренутак није била двоцифрена.

Бостон је боље ушао у меч, брзо је стекао осам поена предности (6:14), али су домаћи до полувремена заостатак свели на један поен (57:58), а потом у другом делу игре преузели вођство, дуго га чували и поново се у финишу уплашили победе.

Индијана је три и по минута пре последњег звука сирене имала плус четири (102:98), али до краја утакмице није постигла ни поен.

Бостон је изједначио преко Тејтума и Брауна, а онда је Дерик Вајт, након што скоро два минута нико није могао до коша, погодио тројку вредну тријумфа.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џејлен Браун са 29 поена, шест скокова и две асистенције. Проглашен је за најкориснијег играча (МВП) финалне серије Источне конференције. Џејсон Тејтум је забележио 26 поена, 13 скокова и осам асистенција.

Код домаћих је најбољи био Ендрју Нембард са 24 поена, 10 асистенција и шест ухваћених лопти. Паскал Сијакам је убацио 19 поена и уписао 10 скокова.

Кошаркаши Бостона ће у великом финалу плеј-офа НБА лиге играти са бољим из дуела Даласа и Минесоте. Маверикси воде са 3:0 у серији, а наредни меч је на програму сутра у Даласу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије