Читај ми!

Суноврат Денвера у мајсторици, Минесотин епохални преокрет за финале Запада

Кошаркаши Денвер нагетса елиминисани су из плеј-офа поразом од Минесота тимбервулвса – 98:90 на свом терену у мајсторици друге ринде. Никола Јокић је уписао 34 поена, 19 скокова и седам асистенција.

НБА ће имати новог шампиона. У серији препуној преокрета, Минесотин је био онај за "последњи ударац".

Денвер нагетси су на почетку другог полувремена имали предност од 58:38 и од тог тренутка креће константан пад без кочења. Вулвси су са 34 убачена и 18 примљених поена у трећој деоници стигли до пола коша заостатка (67:66) после 36 минута игре.

Ни ту Денвер није успео да узме ствари у своје руке, већ се понор наставио до шокантног пораза и елиминације. Ваља истаћи да су Нагетси у својој хали у одлучујућем мечу сезоне шутирали тек 8/33 за три.

Никола Јокић и Џамал Мари су урадили све што је било у њиховој моћи. Канађанин је убацио 35, а "Џокер" 34 поена уз 19 скокова и седам асистенција. Њих двојица су се утопили у лоше проценте Денвера – укупно 6/22 са дистанце. Најбижи саиграч по поенима био им је Мајкл Портер Џуниор са седам поена.

Џејден Мекденијелс и Карл Ентони Таунс су поделили врх листе стрелаца код Минесоте са по 23 поена. Ентони Едвардс је стао на 16 поена, осам скокова и седам асистенција.

Минесота ће у финалу Запада играти против Далас маверикса.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије