Читај ми!

Панатинаикос други учесник фајнал-фора Евролиге

Кошаркаши Панатинаикоса после 12 година пласирали су се на завршни турнир Евролиге, пошто су у Атини надиграли Макаби 81:72.

Панатинаикос и Макаби су пред више од 20.000 навијача у дворани "ОАКА" одиграли једну од занимљивијих и чвршћих утакмица ове сезоне. Грчки зелени обезбедили су пласман на фајнал-фор први пут од 2012. године.

Грчки и израелски представник били су изједначени током прве три четвртине. Навијачи домаћег тима преживели су 12 промена вођства, а онда зелени ривалу у последња четири минута на старту одлучујућег периода нису дозволили поене.

Панатинаикос је на старту меча био нервозан, нервознији од Макабија, који је на крилима Ниба и Дибартоломеа имао седам поена предности. И у другој деоници се чинило да Макаби има утакмицу у својим рукама иако су виђене смене у вођству.

Трећи пероид донео је доста више неизвесности с обзиром да су судије дозволиле доста контакта и грубу игру која је резултирала јако лошим процентима шута за обе екипе.

На офанзивну кризу која је дрмала "понос Израела" надовезао се Кендрик Нан који је у пресудним тренуцима проналазио решења која су публику у "ОАКИ" држала на ногама.

Кендрик Нан је за домаћина постигао 26 поена, Слукас је додао 15, Ернангомез је допринео са 11, а Папапетру са 10. 

За израелски тим се истакао Лорензо Браун са 19 поена, док је Нибо постигао 14.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара