Партизан након три везана пораза дочекује Сплит

Кошаркаши Партизана састају се са Сплитом у оквиру 19. кола АБА лиге. Меч је на програму од 19 часова.

Партизан након три везана пораза дочекује Сплит Партизан након три везана пораза дочекује Сплит

Партизан тражи излаз из црне серије. Након новог дуплог кола Евролиге током ког су два пута гостовали, "црно-бели" на свом конту имају два пораза више. Прво је Монако предвођен Мајком Џејмсом нанео пораз екипи Жељка Обрадовића, након чега је и Виртус био успешнији у веома неизвесном мечу.

Када се на то дода и пораз од Црвене звезде у претходном колу АБА лиге, јасно је да би победа против Сплита, осим резултатског, имала и психолошки значај.

Међутим, Партизан се не налази у доброј форми већ неко време, чиме је додатно закомпликовао своју ситуацију на оба фронта. Пораз у дербију оставио је "црно-беле" готово без шансе за освајање првог места у АБА лиги, док су неуспехе у дуплом евролигашком колу ривали искористили да истисну Партизан са позиција које воде у плеј-ин.

Оно што нарочито може да брине Жељка Обрадовића јесте лоша игра у одбрани која је нарочито дошла до изражаја у претходна три меча. На сваком од њих Партизан је примио најмање 85 поена, а једино је током првог полувремена против Виртуса дефанзива екипе била на завидном нивоу.

Оно што може да радује навијаче и стручни штаб јесу партије Кевина Пантера који се постепено враћа у форму. На претходна два меча постигао је укупно 50 поена и показао да улази у свој препознатљив ритам како се сезона ближи крају. 

Са друге стране, Сплит се налази у одличној форми. Победили су на четири од претходних пет утакмица и приближили се местима која воде у доигравање. Искусни Шенон Шортер је у одличној форми и бележи преко 20 поена у просеку на последњих пет мечева, а највећа подршка у нападу му је Луис Саливен.

Потенцијалном победом, екипа Славена Римца успела би да дође до места које гарантује пласман у плеј-оф пред улазак у завршницу регуларног дела сезоне.

Међусобни скор

Када су међусобни дуели две екипе у питању, све указује на то да ће Партизан изаћи као победник. Након 17 одиграних мечева у оквиру АБА лиге, Сплит још увек чека на први тријумф над Партизаном. 

Најближе првој рецки Сплићани су били претходне сезоне када су током већег дела меча на свом терену водили, али су поклекли након неизвесне завршнице у којој је тројку за победу Партизана постигао Џејмс Нанели, који је меч завршио са 18 поена.

Остаће међутим навијачима Сплита у сећању и болан пораз од пре две сезоне када је Партизан на свом паркету славио резултатом 109:49, што је најубедљивија победа у историји АБА лиге.

У првом делу сезоне Партизан је рутински славио на гостовању резултатом 76:53 уз 13 поена Уроша Трифуновића.  

Очекивања пред меч

Тренер Сплита Славен Римац изјавио је пред меч да његову екипу очекује дуел против неких од најбољих играча у Европи.

"Верујем да ћемо бити мотивисани и приказати своје најбоље издање. Чека нас дуг пут, али играћемо пред пуним трибинама, против понајбољих играча у Европи и играчи ће дати све од себе", рекао је Римац.

Бек хрватске екипе Тони Перковић очекује захтеван меч против актуеалног шампиона.

"У Београду нас чека тешка утакмица. Знамо да су и они уморни, играју утакмице Евролиге, али смо и ми у сталном ритму утакмица и гостовања. Даћемо све од себе и погинути на терену", изјавио је Перковић.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић рекао је да Сплит у овом делу сезоне делује много боље него на почетку, те да ће његова екипа морати да задржи висок ниво концентрације након дуплог кола Евролиге како би победила.

Распоред и резултати 19. кола АБА лиге:

Субота:
Борац - Цедевита Олимпија 65:74

Недеља:
ФМП - Игокеа

Понедељак:
Будућност - Црвена звезда 17.00
Партизан - Сплит 19.00
Морнар - Цибона 21.00

Уторак:
Крка - Студентски центар 17.00
Задар - Мега 19.00

Табела:
1. Црвена звезда 16-2
2. Цедевита Олимпија 13-6
3. Партизан 13-5
4. Будућност 13-5
5. Игокеа 11-7
6. Задар 10-8
7. Мега Баскет 9-9 
8. Борац 8-11
9. Студентски центар 8-10 
10. Сплит 8-10
11. Цибона 6-12
12. ФМП 5-13
13. Крка 4-14
14. Морнар 3-15

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару