Ембид помаже Јокићу - "стара бољка" удаљава МВП-а од одбране трофеја

Изостанком са меча у Денверу, центар Филаделфије Џоел Ембид довео је себе у ситуацију да сме још само шест мечева да пропусти уколико жели да буде у конкуренцији за МВП звање.

Никола Јокић и Џоел Ембид су у МВП конкуренцији још од сезоне 2020/21. Тада је главни аргумент на страни српског центра била његова дуготрајност. Главни ривал Сомборца је тада одиграо 51 меч, тако да му је било узалуд преко 28,5 поена и 10,6 скокова. "Џокер" се скоро никад не повређује, а он је тај који је слабији атлета са епитетом "буцка".

Камерунац је достигао нови врхунац у овом тренутку своје каријере. Баш после првог и још увек јединог МВП звања. Бележи апсурдних 36 поена, 11,4 поена и 5,8 асистенција по мечу. Бројке као у видео-игрици. И поред тога га прате вечити проблеми - повреде. Није ни чудо кад погледате како се брзо и флуидно креће ходајући Килиманџаро.

Ембида ситни проблеми могу да коштају одбране МВП звања, Канцелар НБА лиге Адам Силвер објавио је правило по ком у најужују конкуренцију за гласање смеју да уђу само играчи са одиграних бар 65 мечева и просечном минутажом преко 20 минута.

Проблем са коленом је Камерунца послао на клупу 11. пут ове сезоне. Филаделфији је остало још 38 дуела до краја регуларног дела, што значи да најбољи играч њихове екипе има могућност од још шест оправданих изостанака. Иначе, биће елиминисан из конкуренције за МВП-а, а по статистици је неспориво први кандидат.

Дуга је сезона, а његова колена крхка. Због истих је дебитовао тек две сезоне по избору на НБА драфту, па је због мањка мечева изгубио и наслов рукија године.

Никола Јокић, Јанис Адетокумбо, Шеј Гилџес-Александер су први у реду за хватање МВП "бидермајера", а на Џоелу је да "стисне зубе". 

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво