Сферопулос: Потребна нам је подршка навијача, сутра одлука да ли ће Смарт играти

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да ће "црвено-бели" морати да имају добар приступ на мечу са Басконијом и додао да је његовом тиму потребна подршка навијача на мечу 22. кола Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде дочекаће сутра од 19 часова у Штарк арени екипу Басконије у 22. колу Евролиге.

"Играмо против тима који игра одлично на гостовањима и има одличан скор. Ако не будемо са добрим приступом, неће бити добро. Морамо да прихватимо да се суочавамо са њима као тимом, невезано за то ко су им најбољи кошаркаши попут Маркуса Хауарда", рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.

Навео је да је нови кошаркаш Црвене звезде Џавонте Смарт одржао први тренинг са тимом.

"Ово је његов први тренинг, сутра је прва утакмица. Верујем у њега, сјајан је играч, али морамо да имамо стрпљења за њега. Биће му потребно време да се прилагоди, нарочито на почетку, мора да нађе ритам. Сутра ћемо да одлучимо да ли ће да игра, али има шансе, тренира, спреман је. Вечерас ћу да видим како ће да изгледа на тренингу, као и сутра и онда ћемо донети одлуку. Он је сјајан шутер и одличан је у одбрани, помоћи ће нам у свим аспектима", додао је тренер Црвене звезде.

Екипу Басконије предводи бивши тренер Црвене звезде Душко Ивановић.

"Ивановић зна играче, али ствар је да он не игра утакмицу. Са једне стране сте у праву, са друге стране имамо план шта ћемо да радимо, али сигурно да он памти неке ствари из периода када је био ту", навео је Сферопулос.

Он је истакао да Црвена звезда мора да одигра добру одбрану.

"Кошаркаши Басконије сјајно погађају са дистанце, ако нађу ритам, не само са дистанце, могу много да трче и да праве проблем свим ривалима, морамо да будемо добри у одбрани", нагласио је Сферопулос.

Тренер Црвене звезде је навео да напредује опоравак Немање Недовиће и Николе Топића. Он је позвао навијаче "црвено-белих" да подрже тим.

"Желим да кажем и да ће навијачи доћи и да ће бити пуно, то нам је много битно. Подршка нам је потребна, јер морамо да идемо меч по меч, превише је рано да мислимо на друге утакмице. Сутра сви заједно, и тим и навијачи, морамо да мислимо само на ову утакмицу, а не о будућности", закључио је Сферопулос.

Басконија је на десетом месту на табели Евролиге са 11 победа и 10 пораза, док је Црвена звезда на 13. позицији са скором 9-12.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво