Читај ми!

Партизан у Бару - тренутно најбољем месту да се година испрати победом

Кошаркаши Партизана играју вечерас од 18.00 часова у Бару против Морнара утакмицу 14. кола регионалне АБА лиге. Резултат и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Партизан у Бару - тренутно најбољем месту да се година испрати победом Партизан у Бару - тренутно најбољем месту да се година испрати победом

Партизан је дошао у Бар у деликатном тренутку - усред густог распореда и након три узастопна пораза у два такмичења - од Реала и Виртуса у Евролиги и у међувремену од Задра у претходном колу АБА лиге.

До пре само недељу дана црно-бели су били у серији од девет тријумфа у свим такмичењима, од тога чак пет у Евролиги, али сада је ситуација драстично другачија - тражи се хитан повратак на победнички колосек пред крај године.

Са четири пораза у АБА лиги, већ сада је мало вероватно да ће екипа Жељка Обрадовића до почетка плеј-офа успети да престигне на табели првопласирану Црвену звезду, али свака нова победа биће додатна инјекција самопоуздања пред неизвесну борбу за пласман међу првих шест или десет у Евролиги, која у 2024. неминовно следи.

Гостовање у Бару може послужити и као добра прилика да минуте добију Урош Трифуновић, који се тек опоравио од повреде, али и Џејлин Смит, придошлица из Виртуса која у четвртак није имала право да дебитује у црно-белом дресу против свог дојучерашњег клуба.

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је дан уочи меча са Морнаром да ће његова екипа покушати да уз максималну концентрацију одигра добру утакмицу.

Бар је некада важио за једно од најтежих гостовања у АБА лиги, али данас није тако пошто се Морнар налази на зачељу табеле регионалног такмичења са само једном победом.

Црногорски тим је последњи пут славио давног 30. октобра против Крке, а након тога је, када се саберу утакмице у АБА лиги и Фибином Еврокупу, нанизао 12 неуспеха.

У последњих месец дана Морнар је довео четири појачања. У клуб се вратио Урош Луковић, а стигли су и Александар Бурсаћ, Маркус Ведерс и Ферон Хант, који је завршио епизоду у Бару после само једне утакмице и 16 одиграних минута јер је, како је клуб саопштио, "деловао поприлично незаинтересовано на терену".

Црно-бели су били бољи на последњих шест сусрета са Морнаром, а Барани не знају за тријумф над Партизаном од 5. децембра 2020. године, када су на свом паркету победили након продужетка (77:76).

Утакмица у Бару почиње у 18.00 часова, а њен ток и резултат можете пратити на нашем порталу.

АБА лига, 14. коло:

Четвртак:
Цибона - Борац 97:101

Петак:
Крка - ФМП 87:89
Студентски центар - Сплит 91:92

Субота:
Задар - Будућност 16.00
Морнар - Партизан 18.00
Црвена звезда - Игокеа 20.00

Недеља:
Мега - Цедевита Олимпија 12.00

Табела:
1. Црвена звезда 12-1
2. Цедевита Олимпија 10-3
3. Партизан 9-4
4. Игокеа 9-4
5. Будућност 8-5
6. Студентски центар 7-7
7. Борац 7-7
8. Задар 7-6
9. Мега 6-7
10. Сплит 5-9
11. Цибона 5-9
12. ФМП 5-9
13. Крка 3-11
14. Морнар 1-12

недеља, 30. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару