Читај ми!

Сјајан повратак Моранта за победу Мемфиса над Њу Орлеансом

Тим Мемфиса надиграо је Њу Орлеанс са 115:113 у драматичној завршници и прекинуо негативан низ од четири узастопна пораза. Играч одлуке био је Џа Морант који се сјајном ефикасношћу вратио у игру после суспензије од 25 мечева.

Њу Орлеанс је одлично почео меч на свом терену и после првог полувремена дошао до двоцифрене предности, па се учинило да ће доћи до пете победе у низу.

А онда је на сцену ступио Џа Морант, плејмејкер Мемфиса који је средином јуна био суспендован због снимка на друштвеним мрежама на којем се непримерено понашао и махао пиштољем.

Сјајном игром и ефикасношћу је предводио тим, успео да анулира предност супарника, а онда преузео улогу играча одлуке и донео победу свом тиму.

Морант је меч завршио са 34 постигнута поена уз осам асистенција и шест скокова, а највећу подршку имао је од Џарена Џексона са 24 и Дезмонда Бејна са 21 поеном.

На другој страни, готово идентичну ефикасност имао је Брендон Инграм са 34 поена уз 4 скока и 6 асистенција, уз подршку Јонаса Валанчијунаса са 24 поена и Си-Џеј Меколума са 18 поена.

Пеликанси су седмопласирани са скором од 16 оибеда и 12 пораза, док је Мемфис тек 13. на табели западне конференције уз учинак 7-19.

У убедљивој победи Милвокија над Сан Антонијом са 132:119 Демијен Лилард је предводио тим са чак 40 постигнутих поена уз седам убачених тројки из 12 покушаја.

Лилард је тако постао осми играч који је постигао више од 20.000 поена у НБА лиги. Убацио је укупно 20.034 поена на 794 утакмице.

Сјајно су га пратили Боби Портис са 23 поена и Јанис Адетокунбо који је остварио рекорд каријере по броју асистенција, пошто је забележио чак 16 (једна више од пређашњег рекорда), а трипл-дабл комплетирао је са 14 скокова и 11 поена.

У тиму Грега Поповића, најефикаснији били су Келдон Џонсон са 28 и Зек Колинс са 22 поена.

На свом терену славио је и Голден стејт над Бостоном са 132:126 после продужетка предвођен сјајном игром Стефа Карија који је био најефикаснији играч меча.

Кари је меч завршио са 33 поена уз 3 скока и 6 асистенција, а успео је и да прекине негативну серију промашених тројки, што је одмах изазвало бројне реакције и честитке на друштвеним мрежама.

Резултати НБА утакмица:

Милвоки - Сан Антони 132:119

Мемфис - Њу Орлеанс 115:113

Голден Стејт - Бостон 132:126 после продужетка

Портланд - Финикс 109:104

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару