Читај ми!

Симоновић: Звезда има простора да направи добар резултат у Евролиги и да уђе у победничку серију

Некадашњи кошаркаш Марко Симоновић гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао је да Црвена звезда након споријег почетка у Евролиги има простора да направи добар резултат и да уђе у серију победа.

Претходних дана кошарка је била у центру пажње спортске јавности у Србији. Одиграна су два "вечита дербија" у којима је Партизан био бољи од Црвене звезде.

Некадашњи кошаркаш црвено-белих и репрезентативац Србије у кошарци Марко Симоновић је истакао да је резултат у прва два дербија био очекиван.

"Једноставно тако се наместио распоред да се играју у пар дана две утакмице, једна у Евролиги, једна у АБА лиги. Партизан је био благи фаворит. На све то смо имали и здравствених проблема у Црвеној звезди. Истина, и Кевин Пантер је изостао са другог меча у Партизану. Али, мени је донекле можда и очекивано у овом тренутку са обзиром на тренутну ситуацију", рекао је Симоновић у Јутарњем програму РТС-а.

Звезда је до сада у Евролиги уписала само један тријумф, против Асвела у првом колу, али и четири везана пораза, док у регионалној АБА лиги има скор од четири тријумфа и само један пораз.

"Старт јесте можда мало, да кажем, спор, али Евролига је предуга, итекако има простора да се направи добар резултат и да се везују победе и очекујем да ће се тако нешто и дешавати. Оно што јесте јако битно, то је да је потребно стрпљење. Дошло је и до промене тренера, десет нових играча, док се све то уигра, док се наместе. Тренер Ивановић је имао једну филозофију, сада је дошао Јанис Сферопулос са другом филозофијом и заиста треба времена. Мислим да није тако страшан скор 1-4. Звезда има домаћу утакмицу против Бајерна и шансу да победи. Ако погледамо, примера ради, Армани који има буџет у односу на Звезду, већи два-три пута, па исто има 1-4, Басконија и тако даље, да не улазимо сад у те детаље. Мислим да ништа није страшно, треба времена, треба стрпљења и сигуран сам да ће то доћи на своје" навео је Симоновић.

После Бајерна, црвено-бели ће играти против Будућности у АБА Лиги, а онда их очекују дуели против Барселоне и Задра, потом средином месеца, евролигашко, такозвано дупло коло, против Фенербахчеа и Олимпијакоса.

Симоновић је нагласио да вером у себе, тренирањем и припремом могу да се превазиђу лоши резултати из претходног периода.

"Сигуран сам да момци тако размишљају и имају добру прилику сада... Не гледа се то нешто дугорочно, гледате утакмицу за утакмицу, дан за даном, јер једноставно нема времена, на свака два дана играте утакмице, тако да мислим да се и они тако концентришу и мислим да имају добру прилику да се врате на победнички колосек", истакао је Симоновић.

Утакмица између Звезде и Бајерна у Евролиги одиграће се у Београду, 2. новембра од 18.30.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару