Читај ми!

Форбс прогласио Меџика Џонсона милијардером

Амерички бизнис магазин Форбс прогласио је Меџика Џонсона милијардером, прослављени кошаркаш је постао тек четврти спортиста који је постао део ексклузивног клуба милијардера.

Форбс је проценио Џонсоново богатство на око 1,2 милијарде долара, а други спортисти милијардери су НБА играчи Мајкл Џордан и Леброн Џејмс и голфер Тајгер Вудс.

Џонсон је наступао за Лос Анђелес лејкерсе од 1979. до 1996. године и у том периоду пет пута је био шампион НБА лиге, а Форбс наводи да је зарадио 40 милиона долара током кошаркашке каријере.

Британски Би-Би-Си наводи да Џонсон има власнични удео у бројним компанијама, укључујући и бејзбол тим Лос Анђелес доџерс. Међутим, истиче се да његов удео у компанији EquiTrust која се бави животним осигурањем држи већину његовог богатства. Изван спорта, Џонсон има удео у Старбаксу, Бургер кингу и другим мање популарним компанијама.

Џонсон је једном приликом истакао да је могао раније да постане милијардер, али је одбио акције Најкија када је почео НБА каријеру, а познато је да је некадашња кошаркашка звезда имала уговор са Конверсом - 100.000 долара годишње.

Меџик Џонсон је у каријери три пута био МВП, а исти број награда освојио је и у финалима НБА лиге.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара