Читај ми!

Богдановић за РТС: Играћу на Олимпијским играма, уколико ме здравље послужи

Капитен репрезентације Србије у кошарци Богдан Богдановић истакао је у разговору за РТС да ће бити део националног тима на Олимпијским играма уколико га здравље послужи.

Богдановић је уписао 17 поена и шест асистенција у победи Атланте над Милвокијем 127:110 у НБА лиги. Победа је утолико значајнија зато што се Милвоки сматра једним од фаворита за прво место у Источној конференцији НБА лиге.

Богдановић је у разговору за РТС истакао да је постојао страх пре почетка утакмице од тога да нову сезону Атланта не отвори са три узастопна пораза, као и то да су одлично чували Демијена Лиларда који је уписао само шест поена.

"Добро смо га чували, они су одмарали Мидлтона, удвајали смо га нон-стоп на пику, само смо хтели да се он не разигра, да нас он не победи", истакао је Богдановић.

Атланта наредни дуел игра против Минесоте за мање од 24 сата на домаћем терену.

"То је НБА, идемо сад кући, летимо кући, дај Боже да стигнемо пре 12, да легнем пре 1 и да сутра будем колико толико одморан за ту утакмицу", навео је Богдановић.

Успомене са Мундобаскета и планови за Олимпијске игре у Паризу

Капитен репрезентације Србије присетио се на кратко и детаља са Мундобаскета где су "орлови" освојили сребрну медаљу.

"Било је лепо, тек ће то кроз време добити на значају. Лепо лето иза мене, добра жртва, имали смо тај пех са Боришом, остао је жив, то је најважније, није било неких већих повреда осталих играча, вратили смо се здрави и то је оно што је најбитније. Мислим да је била добра хемија, добро дружење", истакао је капитен Србије.

Богдановић је рекао да су се играчи који нису били са репрезентацијом на Светском првенству редовно јављали и пратили утакмице националног тима, а посебно је нагласио да ће бити део селекције за Олимпијске игре наредне године уколико здравствено буде добро.

"Искрено нисмо још причали, мало смо причали то са Такијем (Драган Тарлаћ, директор репрезентације) и Каријем (Светислав Пешић, селектор), овако преко порука. Можда са неким саиграчима, чисто оно да видимо где смо, шта смо, да се чујемо, дописивање неко и то је то. Ништа сад, далеко је то", рекао је капитен репрезентације Србије.

Атлантин план за нову сезону

Богдановић је истакао да екипа Атланте ради на промени и да се нада да је потребно мало времена за прилагођавање у новој сезони.

"План је да се прво уђе у плеј-оф, а онда ћемо видети. Ово је тек почетак сезоне, одиграли смо прве утакмице, за сад све иде како треба. Хвала навијачима на подршци, хвала и овима што се буде и овима што долазе да нас бодре на разним утакмицама", закључио је је Богдановић.

Екипа Атланте после меча са Минесотом играће против Вашингтон визардса, 2. новембра, а три дана касније ће играти против Њу Орлеанса.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару