Читај ми!

Двојица Срба на НБА теренима у победи Оклахоме и поразу Атланте, Дончић сјајно почео сезону

После одличне игре Николе Јокића у првој утакмици на старту нове сезоне НБА лиге, другог дана почетка најелитнијег кошаркашког надметања на терене су изашла и српски кошаркаши Богдан Богдановић и Алексеј Покушевски. Протеклу ноћ је обележила сјајна игра Луке Дончића који је троструким двоцифреним учинком предводио Далас у победи над Сан Антониом 126:119.

Прву утакмицу на отварању нове сезоне у победи Денвера над Ла Лејкерсима са 119:107 Никола Јокић је обележио троструким двоцифреним учинком, а синоћ су на премијерним утакмицама својих тимова учествовала још двојица наших кошаркаша.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић је у мечу Атланте против Шарлота провео чак 24 минута у игру али скромним учинком није могао да спречи пораз свог тима са 110:116.

Српски ас је убацио за њега скромних седам поена уз четири скока, исто толико асистенција и три украдене лопте, а погодио је само једну тројку из пет покушаја.

У врло изједначеној игри два тима најефикаснији у саставу Шарлота био је Пи Џеј Вашингтон са 25 поена, док је Треј Јанг постигао 23 за Атланту.

Други српски репрезентативац Алексеј Покушевски имао је још скромнији учинак у победи Оклахоме над Чикагом на гостовању са 124:104.  У игри је провео само два минута за која није стигао да упише поене, мада је имао један покушај за тројку, а имао је и два скока. А Василије Мицић, један од најбољих европских плејмејкера последњих година, целу утакмицу је одгледао са клупе без уласка у игру.

Победнички тим је у ефикасности предводио Шај Гилџес-Александер са 31 постигнутим поеном, код Чикага најефикаснији је био Демар Дерозан је са 20, док је Никола Вучевић  стао на на за њега скромних 11 поена и девет скокова.

За разлику од наших репрезентативаца Лука Дончић је спектакуларно почео сезону сјајним учинком предводећи Далас у победи над Сан Антониом са 126:119 на гостовању.

Словеначки репрезентативац је остварио први трипл-дабл у сезону са 33 постигнута поена уз 13 скокова и 10 асистенција.

Тим Торонта је у дебију српског тренера Дарка Рајаковића на свом терену надиграо Минесоту са 97:94, а немачки репрезентативац Денис Шрудер предводио је свој нови тим са 22 поена, 3 скока и 7 асистенција.

Одлични су били и Огугуа Ануноби са 20 и Скот Барнс са 17 поена, 8 скокова и 5 асистенција. У пораженој екипи Ентони Едвардс је био најефикаснији играч меча са 26 поена и 14 скоковаали им је то била слаба утеха.

Индијана и Вашингтон су одиграли по ефикасности спектакуларну утакмицу у којој је Индијана славила са чак 143:120.

Иако су добро почели меч и повели на старту, Визардси су средином друге деонице посустали, па су домаћини потпуно преузели иницијативу и меч водили ка убедљивој победи.

У мору стрелаца истакли су се Брус Браун, доскорашњи играч Денвера, са којим је освојио шампионски прстен, а који је убацио 24 поена за Индијану, док је Кајл Кузма постигао један више за Вашингтон али им то није било много од помоћи.

Резултати НБА утакмица:

Шарлот – Атланта 116:110

Индијана – Вашингтон 143:120

Орландо – Хјустон 116:86

Њујорк – Бостон 104:108

Бруклин – Кливленд 113:114

Мајами – Детроит 103:102

Торонто – Минесота 97:94

Чикаго – Оклахома 104:124

Мемфис – Њу Орлеанс 104:111

Јута – Сакраменто 114:130

Сан Антонио – Далас 119:126

ЛА Клиперс – Портланд 123:111

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару